ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Kvinnliga artister bryr sig, Håkan

Fridah Jönsson · 22 Dec 2011
Uppdaterad 22 Dec 2011

Håkan Karlsson, festivalchef på Emmaboda, bokar värdelösa manliga artister i stället för bra kvinnliga artister, menar Fridah Jönsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är december 2011 och jag läser DN:s artikel om att manliga festivalbokare bara bokar manliga artister till festivaler, och jag läser ett uttalande som jag först tror är ironiskt menat men som sedan visar sig vara hundra procent seriöst.

Det är den topp tunnor tokiga Håkan Karlsson, festivalchef på Emmaboda, som på fullt allvar säger till en av Sveriges största morgontidningar att: ”Vi bokar bara bra artister. Nej, vi tänker inte på handikappade och krymplingar eller något annat. Vi bokar det vi tycker om och det som passar. Vi gör en fest för oss själva. Detta intresserar oss inte ett dugg. Ärligt talat, jag undrar vem det är som bryr sig egentligen. Det är inte vårt uppdrag att titta på sånt.”

Det är så många frågor som väcks i det här citatet. Känner Håkan, en man över 40 år (enligt birthday.se) med ett drömjobb, att han fortfarande vill provocera?

Är han helt enkelt så trött på debatten att han vill svara något jobbigt? Är han en sådan som ”hatar PK-maffian”? Kör han på all-publicitet-är-bra-publicitet-principen? Vill han att Emmaboda ska starta debatt och därmed få fler besökare? Jag vet inte.

Det jag vet är att Håkan undrar ”vem som bryr sig egentligen”. Ja, kanske någon av de kvinnliga artister som inte blev bokade till Emmaboda 2011 eftersom Håkan tyckte att kvalitén var viktigare och därför bokade Daniel Adams Ray (jo, på riktigt.)

Kanske någon av dem som inte blev bokade för att Håkan, som han uttrycker det, ”kan inte boka en hög med skit och sälja 300 biljetter”. Sorry Lykke Li, Veronica Maggio och Rebecca & Fiona, ni fick inte spela på Emmaboda förra året. Kvalitén är viktigast, sa Håkan Karlsson och bokade Den Svenska Björnstammen.

Och Håkan vill bara ha bra artister, så tyvärr fick Movits! och Skrillex era platser eftersom man ju inte kan boka en hög med skit. Nej, för tänk hur det skulle se ut.

klar

Artikellänk är kopierad

Fridah Jönsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro