ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Kvotera in män i receptioner

Bojan · 4 Nov 2014
Uppdaterad 4 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Varför jobbar det mest kvinnor i receptioner? Det undrar skribenten Bojan.
Varför jobbar det mest kvinnor i receptioner? Det undrar skribenten Bojan.Foto: Alamy

Efter att ha arbetat överallt inom Göteborgs kommun, och svävat mellan hopp­lösa ströjobb och total ­arbetslöshet så har jag upptäckt en sak.

Det finns i stort sett inga män som jobbar som växeltelefonister/receptionister inom kommunen, staten ­eller den privata sektorn. Varför är det så?

Man förespråkar jämställdhet mellan könen, och lika villkor samt lika lön. Ändå finns det inga män inom just dessa jobb, framför allt invandrarmän. Är det något som bara kvinnor ska få jobba med, något som ­bara kvinnor förtjänar? 

Man kvoterar in kvinnor på chefspositioner, vilket jag tycker är bra. Kunde man inte då börja kvotera in män som telefonister ­eller receptionister? Jag hoppas att man börjar ­göra det, så att jag (en invandrarman med två gymnasieutbildningar och en universitetsutbildning) får chansen till ett jobb jag borde klara av, samt få möjligheten att få göra rätt för mig i det här sam­hället. 

Eller duger vi män ­endast åt att lägga gatu­stenar eller bära möbler? 

Vad är det som pågår i det här landet? 

klar

Artikellänk är kopierad

Bojan
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro