ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Läs på innan du pratar bengaler

ja till puro · 29 Okt 2014
Uppdaterad 29 Okt 2014

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Svar till ”Fantastiskt även utan bengaler” (28/10), Det jag reagerar mest på är när du säger ”i Brasilien så går folk för att titta på fotboll, inte på huliganerna som förstör för de andra”. Dem som har tänt dessa bengaler är bland annat folk från tifo-gruppen, vanliga fans som tror på pyroteknikens roll på läktarna. Dessa personer, i din mening, är alltså huliganer? Den attityden verkar prägla debatten, det är rentav pinsamt, du och resten som tänker så måste tänka om. 

Sist verkar du inte bekant med supporterscenen i Brasilien, under VM till exempel var det en hel del våldssammandrabbningar, och på klubbnivå i landet har det förekomit mycket kravaller på läktaren, för att inte tala om dödsfall, flera stycken om året. 

Om du är skeptisk till konceptet med pyroteknik på läktaren, respekterar jag det, men om du resonerar som du gör nu, då tycker jag du bör läsa på mer innan du uttalar dig, och lämna analyserna till oss som aktivt går på fotboll i Sverige. 

klar

Artikellänk är kopierad

ja till puro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro