ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Lindex måste hata mig

Fridah Jönsson · 12 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Modebranschens sjuka ideal är väl inte direkt något nytt, men det hände något mycket märkligt där tidigare i veckan. Vi verkar ha trott att det är rätt lugnt med retuschering i Sverige. Smalare midja än huvud är Ralph Laurens deal, inte vår.

Men nu går det inte att lita på våra svenska hederliga kedjor heller. Tidigare i veckan gick nämligen Lindex ut med att de ska släppa en ny kollektion som ska vara ”kvinnlig och sensuell”. MEN.

Den ska bara finnas i storlek small och medium."Det är vårt beslut att den här designen ska gå till de grupper som handlar mest", förklarade Sofia Brax på Lindex i Aftonbladet.

Ursäkta, men är Lindex helt hjärndöda? Vilka är det som handlar mest i den affären? Det är kvinnor som har större storlekar än medium. Lindex största målgrupp är ju just damer som vill ha fina kläder som passar. Det Lindex inte verkar förstå är att den här kollektionen inte kommer sälja. Deras kunder kommer inte att komma i kläderna, och kommer därför inte att köpa dem. Enkel logik.

Jag har verkligen försökt, men jag kan inte se hur Lindex ska kunna vinna på det här. Jag har storlek medium, men det händer att jag köper large om jag tycker att det är mer bekvämt. M passar, men ibland är L bättre.

Men jag kommer alltså inte att kunna köpa något från den här nya nya kollektionen om jag vill ha något i large. Trots detta finns det en lösning för mig, enligt Sofia Brax:

"För större kvinnor har vi Lindex Generous. Större kvinnor vill gärna ha en annan passform."

De tycker att jag ska handla på Generous-avdelningen, för jag vill gärna ha en annan passform. Detta vet alltså Lindex. De känner mig utan och innan, så de vet både att jag är en större kvinna eftersom jag känner mig mer bekväm i kläder som är en storlek mer än vad jag egentligen behöver, och de vet att jag gärna vill ha en annan passform.Lindex måste verkligen hata mitt ass.+ "Röd" – Kent. Det bådar gott inför turnén, tror jag.

– Kommentarerna som kommer låta ”men hallå, de som har XS då, är inte kollektionen elak mot dem OCKSÅ?”. Jo, självklart är den det, jag bara utgår från mig själv.

klar

Artikellänk är kopierad

Fridah Jönsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro