ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Lisa Magnusson: Är du lite sugen på att våldta? Kör på!”

Lisa Magnusson · 27 Jan 2014
Uppdaterad 27 Jan 2014
Lisa Magnusson: ”Är du lite sugen på att våldta? Kör på!”

Lisa Magnusson: ”Är du lite sugen på att våldta? Kör på!”


Sup ned ditt offer, stjäl hennes mobil och lås in henne efteråt! Säg sedan i rätten att du inte fattade att hon var full och inte ville”. Det skriver Lisa Magnusson om Metros nyhet att ytterligare en person frias från våldtäkt trots lagändringen som skulle leda till fler domar.

klar

Artikellänk är kopierad

Här – på restaurang Murveln i Göteborg – träffades kvinnan och det åtalade mannen.
Här – på restaurang Murveln i Göteborg – träffades kvinnan och det åtalade mannen.Foto: Christina Blom

En kvinna anmäler en våldtäkt. Hon minns inte något av händelsen, hon följde med en främmande man hem från krogen, hon var väldigt full. När hon vaknade på morgonen hade hon ont och det blödde kraftigt ur hennes underliv, säger hon.

►LÄS MER: Kritikstorm på nätet mot friande våldtäktsdomen Båda dessa påståenden stöds av den rättsmedicinska undersökning hon genomgick dagen därpå. Läkarna påträffade blånader på hennes kropp, och blod i hennes underliv. Utifrån mätningar efteråt uppskattas hennes promillehalt ha legat på 2.0-2.5 den där kvällen. (Gränsen för rattfylla går vid en tiondel så mycket: 0.2). Mannen säger i sin tur att de hade sex, hon verkade vara helt med på noterna. Hon var full, men enligt honom klarade hon både att visa honom en film på datorn hemma hos honom, och att ta av sig sin bh själv. ►LÄS MER: Hon ville döma mannen för våldtäkt

Om man ser till händelsen i sig är det inte konstigt att tingsrätten friade mannen. Det finns inga vittnen till själva våldtäkten, ord står mot ord. Så är det ofta i den typen av mål. Att rätten friar betyder inte att de misstror kvinnan, det är väldigt viktigt att understryka. Det betyder bara att det mannen säger inte går att motbevisa “utom rimligt tvivel”, som det heter.

► LÄS OM DEN FRIANDE VÅLDTÄKTSDOMEN

LÄS MER: Lisa Magnusson: Vågade tjejer får man göra vad man vill med

klar

Artikellänk är kopierad

Lisa Magnusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro