ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Lisa Magnusson: Postnord är ett föredöme i livet

Lisa Magnusson · 3 Jan 2018
Uppdaterad 3 Jan 2018
"Det går så otroligt dåligt för Postnord, och därmed också för deras kunder. Vilket är alla", skriver Lisa Magnusson.

"Det går så otroligt dåligt för Postnord, och därmed också för deras kunder. Vilket är alla", skriver Lisa Magnusson. Foto: Metro/TT


Livsråd: Är du olycklig över att inte vara bäst? Bli Postnord. Sätt ribban så lågt att det inte är en ribba utan bara ett tjockt streck på marken, och jubla när du är över, även om det bara är med ena foten, skriver Lisa Magnusson.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Det går så otroligt dåligt för Postnord, och därmed också för deras kunder. Vilket är alla. För även den mest entusiastiska internetälskare borde inse att behovet av en fungerande postgång knappast minskar bara för att vi tillbringar mer tid vid datorn.

Digitaliseringen kanske gör att fönsterkuverten från myndigheter blir färre. Men paketen blir desto fler. Folk handlar inte bara kläder och elektronik utan allt möjligt via nätet. Och denna post lämnar Postnord ute i kyla och regn i flera dagar i sträck.

Avierna försvinner i hanteringen, varpå kollierna illa tilltygade skickas tillbaka till avsändaren. Så har det sett ut under hösten. Sedan tidigare hör förseningar, försvunna försändelser och felskick till vardagen.

Post- och telestyrelsen har år efter år påtalat problemen i skarpast möjliga ordalag, utan att något händer. I oktober fick regeringen nog och kallade in ledningen för uppsträckning. Men Postnord har modigt fortsatt sin resa nedåt.

Och någonstans övergår min ilska till något slags förbluffad beundran. Det är den obrydda auran som gör det. Den är inte gymnasienihilistisk, nej, mer som en glad axelryckning. Obekommen av fiaskon. Ett föredöme.

Ta bara garantin om att alla paket som postades innan den 20 december skulle hinna fram innan jul. Så blev det inte. I Aftonbladet mötte Erika Ahlqvist, Postnords distributionschef, kundernas klagan med ett: ”Jag känner inte igen mig i den bilden.”

Sedan visade det sig att hon kände igen sig. Fast bara lite. Den 27 december, det vill säga flera dagar efter julens slut, sa hon till SVT att det var ”otroligt få paket” som ännu inte hunnit fram.

Det är som om hon inte vet vad en garanti är. Eller goda resultat. ”Det är fantastiskt”, betygsatte hon julens paketutdelning i NSD.

Livsråd: Är du olycklig över att inte vara bäst? Bli Postnord. Sätt ribban så lågt att det inte är en ribba utan bara ett tjockt streck på marken, och jubla när du är över, även om det bara är med ena foten.

Den här veckan höjde Postnord porto-priserna med 30 procent. Ja, varför inte? Kör på bara. Det är vackert.

Plus: Budfirmor som tar en tjuga för att leverera paket direkt till dörren.Minus: Ett personbevis från Skatteverket, som jag beställde i början av december och som gick med den ordinarie postgången, kom fram först på tredje försöket.

Lisa Magnusson

klar

Artikellänk är kopierad

Lisa Magnusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro