ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Löfven tog sitt ansvar och sträckte ut en hand

Eric · 4 Dec 2014
Uppdaterad 4 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Stadsminister Stefan Löfven lade fram en budget som Alliansen omöjligt kunde stödja – men sedan bjöd han faktiskt in till förhandling. Ansvarstagande, anser Eric.
Stadsminister Stefan Löfven lade fram en budget som Alliansen omöjligt kunde stödja – men sedan bjöd han faktiskt in till förhandling. Ansvarstagande, anser Eric.Foto: MAJA SUSLIN/TT

StefanLöfvenfriskoleöverenskommelsenla har tidigare brutit och fram en budget som Alliansen omöjligt kunde ge tyst stöd åt genom att lägga ned sina röster. 

​Det var tal om höjda a­rbetsgivaravgifter för unga, höjda kostnader för att anställa äldre, högre avgifter för kärnkraften och Magdalena Andersson talade om tomma lador. Det var en budget som de rödgröna inte kunde få igenom riksdagen.  

Men i tisdags bjöd Löfven faktiskt in Alliansen till ett krismöte och tycks ha varit beredd att omförhandla budgeten. Han tog sitt ansvar. Likväl sa A­lliansen blankt nej. Nu gäller det att man faktiskt sätter sig ner och förhandlar om en ny budget. 

klar

Artikellänk är kopierad

Eric
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro