ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Lyse en billig livförsäkring

Ljusa hösthälsningar från en busschaufför i Stockholm · 29 Sep 2014
Uppdaterad 29 Sep 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Skribenten uppmanar cyklister att använda lyse när det är mörkt ute.
Skribenten uppmanar cyklister att använda lyse när det är mörkt ute.Foto: Alamy

Jag är en busschaufför som kört i 30 år. Lyckan har stått mig bi alla dessa år då jag klarat mig från olyckor. Ingen människa har skadat sig trots dag­ligen skarpa lägen.  

Under den mörka årstiden är det extra ansträngande att köra buss i staden. Eftersom cyklandet ökat de senaste åren så fylls gatorna av cyklister, många utan belysning. Detta får mig att inför kommande höst känna ett stort obehag. Kan jag även denna höst slippa en olycka med en cyklist är frågan jag ställer mig. Att upptäcka en cyklist utan ­lyse en mörk regnig höstmorgon i  den svarta asfaltsdjungeln är svårt.

Att använda lyse på sin cykel är en billig livförsäkring som det dessutom är lag på. I  dag finns smidiga och effektiva lysen att köpa för en billig penning.  

klar

Artikellänk är kopierad

Ljusa hösthälsningar från en busschaufför i Stockholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro