ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Magnus Betnér: Vaccinera din unge nu för fan

Magnus Betnér · 15 Maj 2019
Uppdaterad 15 Maj 2019
får inte autism och risken att drabbas av allergisk chock av vaccinet är mindre än en på miljonen. Mässlingen däremot dödar 1 på 500. Lättspelade odds, särskilt när det är gratis.

får inte autism och risken att drabbas av allergisk chock av vaccinet är mindre än en på miljonen. Mässlingen däremot dödar 1 på 500. Lättspelade odds, särskilt när det är gratis. Foto: Unsplash


Det är varken nazisterna eller islamisterna som håller mig, som är tvåbarnspappa, vaken om natten. Det är något så fånigt som mässlingen. Japp. Mässlingen, skriver Magnus Betnér.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag oroar mig inte så hemskt mycket när det gäller mina barn även om fjortonåringen som har lagt in mig som “Hönsmamma” i sin mobil kanske tycker annorlunda. Visst, jag messar henne lite för ofta, men jag älskar ju henne så det gör ont så vad gör man?

Jag har en helt färsk dotter också och henne borde jag väl oroa mig ännu mer över. Fjortonåringen är trots allt både snabbare, starkare och bättre på att slåss än jag själv var när jag var 14. Framförallt är hon mycket smartare. Jag klarade mig rätt så bra så det är jag säker på att hon också gör. Minstingen däremot brottar inte ner en myra ännu, men hon är bara tio månader så det oroar mig inte heller nämnvärt.

quotation startJag vill inte behöva kolla snett på andras ungar på tunnelbanan, men det gör jag. Särskilt om mamma och pappa ser ut som om det var de som mixade Kapten Röds senaste album.quotation end

Jag är inte heller så orolig över att vi lånar jorden av våra barn och den uppenbara risken att de får tillbaka den i Mad Max-skick. Mina döttrar får dessutom förmodligen bevittna både EU:s sönderfall och nya krig i Europa om jag gissar rätt. De kommer dessutom gå i skolan med massa radikaliserade incelsnubbar som sitter hemma i mammas källare och läser Breiviks manifest, bläddrar i Eurabialitteratur och surfar förnedringsporr. Lägg därtill att risken finns för att någon islamist lyckas kapa en lastbil igen, plus allt normalt skit som händer i en storstad. Det finns gott om skäl att ligga vaken om nätterna som pappa till två barn.

Det är dock varken nazisterna, islamisterna eller det faktum att frasen ”Ett youtubeklipp säger mer än en doktorsavhandling” är mer relevant för vår tid än ”En bild säger mer än tusen ord” som oroar mig.

Det är något så fånigt som mässlingen. Japp. Mässlingen.

I USA pågår just nu ett utbrott fastän sjukdomen förklarades utrotad där för 19 år sedan. Föräldrar som inte vaccinerar sina barn riskerar böter i vissa städer. Även Europa och till och med Sverige har nyligen haft fall av denna i väst en gång utdöda sjukdom.Varför? Därför att folk som i vanliga fall inte läser medicinska tidskriften The Lancet fick nys om en artikel därifrån någon gång i slutet av 90-talet som hävdade att vaccin ger autism. Artikeln har debunkats tusen gånger om. Den har dragits tillbaka. Inga andra studier har kunnat visa något som helst samband mellan vaccin och autism. Men det var det där med youtubeklippet och doktorsavhandlingen.

Gå och vaccinera din unge nu för fan. Hen får inte autism och risken att drabbas av allergisk chock av vaccinet är mindre än en på miljonen. Mässlingen däremot dödar 1 på 500. Lättspelade odds, särskilt när det är gratis. Jag vill inte behöva kolla snett på andras ungar på tunnelbanan, men det gör jag. Särskilt om mamma och pappa ser ut som om det var de som mixade Kapten Röds senaste album.

”Är de chemtrailfoliehattarna de ser ut som, och har de i så fall skitit i att vaccinera den där potentiellt tickande bomben till treåring?” tänker jag. Jag kan ju inte veta!

En unge i bärsjal gör mig tusen gånger mer darrig i knäna än en arab i virkad mössa som läser högt ur koranen hela vägen genom säkerhetskontrollen på Arlanda.

Magnus Betnér

Plus: Snart får vi välja vilka som representerar oss i EU-parlamentet.

Minus: Känns inte som att någon utom kandidaterna själva bryr sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Magnus Betnér
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro