ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Medborgarna hålls passiva genom förvärvsarbete

JW · 1 Okt 2014
Uppdaterad 1 Okt 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Det är inte så lätt att engagera sig i samhällsfrågor eller vara en inspirerande förälder när man tvingas knega varje dag, anser "JW".
Det är inte så lätt att engagera sig i samhällsfrågor eller vara en inspirerande förälder när man tvingas knega varje dag, anser "JW".Foto: Alamy

Jag har jobbat sen jag gick ur högskolan. Arbetsdagarna är långa, förberedelser och jobbpendling inräknat blir det tio timmar per dag, kanske mer för andra. Sedan 70-talet har ­tekniken i arbetslivet ­effektiviserats. Mer görs på mindre tid, men intjänad tid fylls med ökad arbetsvolym och produktion. Brist på arbetskraft kanske berättigar långa arbetsdagar, men det är snarare arbetsbrist vi har nu.

Att engagera sig i samhällsfrågor eller vara en inspirerande förälder är inte enkelt när arbetslivet ser till att man är så uppehållen.

Det behövs mer folkligt engagemang mot problemen i samhället och världen, men när tiden och orken tryter blir man passiviserad. Kanske är det meningen?

klar

Artikellänk är kopierad

JW
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro