ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Mer kärlek med högre temperatur

Cissi Wallin · 13 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Jag ska sluta tänka på att vintern gör mig låg. Det är ju så, varje år vid den här tiden paralyseras vi av snö som fallit och sen blivit dödsfällor i form av isgator som söta små tanter slår sönder lårbenshalsarna på. Vi fikar ihjäl oss och bläddrar sönder redan sönderbläddrade resemagasin. Vi tröstshoppar istället för att knulla passionerat, vi lever för sen:et. Jag ska verkligen försöka tänka positiva tankar, det är ju snart sommar. Snart åker ju engångsgrillarna och Foppatofflorna fram igen och alla förvandlas till kåta och levnadsglada wannabehippies. Det vi lever för.

Det som gör mig småpositiv just nu är dessvärre olämpligt och omoraliskt. Jag är nämligen idiotisk smyglycklig över att nåt så illa som klimatförändringar kan göra mitt vinterlidande lite mindre hemskt. Det och tankar om att vi troligtvis kommer älska varann lite mer när medeltemperaturen stiger. Om tjugo år kanske jag inte ens behöver ha kärlekskriser.Istället glassar jag och ni runt i varsin härligt otäckjacksosexig outfit och känner oss betydligt mer kontinentala än vi nånsin kommer bli, vi öppnar upp. Allt bara för att generationerna innan oss vart så jävla dumma i huvudet att de inte tänkt på att jorden skulle gå under snabbare på grund av deras obefintliga miljötänk.

Vad mer kan vi göra? Det verkar ju ändå redan vara kört och kollapsat.Det är lika hjärtskärande varje gång Al Gore petar mig på axeln och projicerar bilder av ett smältande Arktis på näthinnan. Jag blir lika paranoid som alltid och i ren samvetskvalångest påbörjar jag nåt nytt slags tappert försök till att leva rätt. I en vecka går jag runt och känner mig klimatsmart. Jag byter till lågenergilampor, köper glass för alla mina körkortspengar och sätter upp ännu en "Ingen Jävla reklam" skylt på dörren. Ändå känns det som jag famlar i mörker. Man kan nog inte stoppa en redan halvbriserande bomb utan mest leva på och glädjas åt det lite goda i det onda. Som att vårt lands ängsliga och vinterkräksjuka folk snart kommer få känna sig riktigt Al Dente.+ Mig själv. Jag har inte gått under av att se ut som en crossover mellan popvänsterbrud och Agnetha Fältskog på min bylinebild här till höger.  Yes, jag bjussar på det. Enjoy.– Ni som har äckliga hundar och inte kopplar dem. Tack regeringen för den nya lagen som gör det svårare för puckon att ha monster som de kallar "jättesnäälllla".

klar

Artikellänk är kopierad

Cissi Wallin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro