ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Mia Skäringer leder min drömregering

Fridah Jönsson · 16 Sep 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Om jag fick bestämma hur resultatet efter valet blir så skulle jag inte nämna Fredrik, Mona, Maria, Göran, Lars, Maud, Jan, Gudrun, Rick och framförallt inte Jimmie. För i min drömregering finns ingen av dem. Istället ser den ut såhär:

Mia Skäringer skulle vara statsminister. Jag tycker att det är dags för en statsminister som man KÄNNER någonting för. En statsminister som först och främst är kvinna och därmed blir historisk i Sverige, men som också har en intressant historia bakom sig. En statsminister som har haft både självskadebeteende, ätstörningar och en alkoholiserad pappa och som kanske kan förstå folk som har det nu. Och dessutom, en statsminister som inte lyssnar på Da Buzz.

Vice statsminister skulle vara Ola Salo. Jag kan inte tänka mig en människa med mer pondus och bättre övertalningsförmåga än han. Kan ni tänka er hur mycket han skulle mosa alla motståndare i SVT-debatter? Och kan ni tänka er vilken ordning det skulle bli på de där ungdomarna som på riktigt är lata (alltså inte de som inte får några jobb utan de som inte söker några och sedan gnäller över sin dåliga ekonomi) om Ola röt till på riktigt? Det vore ju en dröm.

Inti Chavez Perez skulle vara jämställdhetsminister. Alla som läst hans bok Respekt vet att han har koll på det där med jämställdhetsfrågor. Våldtäkterna skulle minska om Inti hade mer makt. (Och så tycker jag faktiskt att vi behöver en jämställdhetsminister som kallar sig feminist.)

Sedan skulle jag välja Jesper Heed som kulturminister. Han är en av grundarna till Peace & Love och så himla briljant. Han har fattat det här med värderingar, vad som är viktigt i livet och hur man ska göra världen till en bättre plats genom musik.

Andra jag skulle vilja se i regeringen och som jag skulle gå in på närmre om jag hade obegränsat med utrymme: Lars Lindquist, Annika Norlin, Markus Larsson, Lena Sundström, Emil Jensen, Axel Gordh-Humlesjö och Belinda Olsson. 

Gud vad fint Sverige skulle bli då. Val 2014, nu kör vi hårt!

+ Kungarna av Tylösand. Var hälsad, du äckliga, låga, fula, trashiga dokusåpa. Jag har saknat dig ända sedan Big Brother la ner.


– Att en av deltagarna heter Jocke Berg. Alla Kent-fans har sår i hjärtat nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Fridah Jönsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro