ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Motionsloppen har blivit en klassfråga

Metro · 27 Apr 2017
Uppdaterad 27 Apr 2017

Foto: Pontus Lundahl/TT


"Att medverka i en löpartävling ska inte hänga på vad man har för yrke, sysselsättning och inkomst", skriver insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Nu stundar våren och sommaren med härlig värme. Med detta gör även motionsloppen entré. Det är trevligt och bra med det stora utbudet av allehanda löpartävlingar över olika sträckor, underlag och så vidare. Det stora problemet är att dessa lopp blivit en klassfråga när det gäller anmälningsavgifterna. Dessa avgifter är i mångt och mycket alldeles för höga.

Detta innebär att många människor stängs ute och förhindras att delta beroende på att man inte har råd. Hur ska exempelvis låginkomsttagare, deltidsarbetande, pensionärer och arbetslösa kunna delta lopp när pengarna och utgifterna måste ställas emot varandra?

Riksidrottsförbundet, RF, har på sin hemsida rubriken ”Ett aktivt liv är lycka”. Hur kan ett aktivt liv bli till en lycka då människor inte har råd att delta i olika former av motionslopp? Att medverka i en löpartävling ska inte hänga på vad man har för yrke, sysselsättning och inkomst. Det är dags för RF och Svenska Friidrottsförbundet att agera mot dessa väl saltade och väl tilltagna anmälningsavgifter.

Christer

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro