ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Nej, japanerna är inte trötta på sex

Mikael · 26 Jan 2015
Uppdaterad 26 Jan 2015

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

När jag läste Metro på pendeln fick jag information om att nativiteten i Japan minskar dramatiskt eftersom japanerna har för lite sex. Efter att ha bott många år i Japan kan jag dock konstatera att skälet till att så få barn föds i Japan är att havande japanska kvinnor missgynnas på arbetsmarknaden. Många blir helt enkelt av med sina anställningar och får sedan mycket svårt att komma tillbaka in i arbetsmarknaden. Karriären förstörs. Dessutom är det oerhört kostsamt med den utbildning som leder till tillsvidareanställningar på de stora attraktiva bolagen. Många par anser sig inte ha råd med mer än ett barn av detta skäl. I Japan har även antalet aborter under flera decennier vida överstigit antalet födslar. De flesta graviditeter avbryts frivilligt. Att nativiteten sjunker för att vuxna par är "för trötta för att ha sex" är helt enkelt nonsens.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro