ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Nej, ungdomarna var inte bättre förr

Metro · 4 Maj 2016
Uppdaterad 5 Maj 2016

Foto: Alamy


klar

Artikellänk är kopierad

Dagens ungdom, suck. Dagens ungdom, som gubbar som jag tenderar att säga med fnysande ton. Bredvid mig på spårvagnen sitter en ung kille som just hittat en plånbok. Han letar igenom den för att försöka hitta någon kontaktinformation till ägaren och söker ihärdigt på internet efter information. Utan att lyckas. 

Till slut via ett tjänstekort och ett samtal till ett företag får han tag på telefonnumret och ringer ägaren och talar om att han hittat plånboken. Ägaren visste inte ens att han hade tappat den och de kom överens om hur han skulle få tillbaka den. 

Jag vågar gissa på en väldigt tacksam plånboksägare som slapp spärra kort och allt annat krångel. Onekligen en god gärning. 

Jag känner en viss skam över att säga att jag kände mig förvånad. Det säger mer om mina fördomar om dagens ungdom än något annat. Så, dagens ungdom – tveklöst lika ärlig och schyst som man var på min tid. De förtjänar säkert mer cred än vi ger dem.

Gubben

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro