ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Nicole Falciani: Jag har slutat bry mig, jag är perfekt som jag är

Nicole Falciani · 13 Mar 2017
Uppdaterad 13 Mar 2017
Jag är en ung tjej som försöker älska min kropp men i dagens samhälle är det riktigt svårt, skriver Nicole Falciani.

Jag är en ung tjej som försöker älska min kropp men i dagens samhälle är det riktigt svårt, skriver Nicole Falciani. Foto: Hanna Björkstedt


Hur kan folk undra varför unga tjejer är så osäkra? Detta är fucking svaret på det: För att folk och företag tror att de har rätt att kommentera min kropp, skriver Nicole Falciani.

klar

Artikellänk är kopierad

Jag har jobbat med sociala medier sedan jag var 10 år gammal och tjänat pengar på det sen jag var 14 år gammal. Mitt jobb går ut på att uppdatera mina sociala kanaler såsom Instagram, min blogg och min Youtube-kanal. För mig har det alltid varit viktigt att vara professionell i mitt arbete.Men nu har jag fått nog. Nyligen var jag med om någonting som nog är det sjukaste som hänt under min karriär. Jag har samarbetat med ett bikiniföretag i flera år, jag har alltså visat upp deras badkläder på mina sociala kanaler – faktiskt ända sedan jag var 15 år gammal. För en vecka sedan började vi diskutera att göra något slags samarbete inför sommaren igen.

En morgon vaknade jag upp och hade fått ett mail från dem där det står att de tycker jag är tjock. Eller ja, de skrev ju inte det ordagrant utan de lade såklart upp det på ett lite finare sätt. De sa att de tyckte min kropp hade förändrats lite för mycket sedan förra året och för att deras varumärke ska exponeras på bästa sätt så måste deras produkt synas bra och man måste ha en speciell fysisk aspekt.Jag blev så klart ledsen när ett så stort företag som det här säger att min kropp inte duger. Jag är en ung tjej som försöker älska min kropp men i dagens samhälle är det riktigt svårt. Det är svårt eftersom samhället ständigt berättar för oss att du bara är okej om du är snygg och smal. Som att definitionen av snygg är att vara smal. Men jag har slutat bry mig, för jag är perfekt precis som jag är. Min kropp är stark, sexig och vacker. Jag har haft reumatism sen jag var 6 år gammal. Min kropp är en superkropp!Självklart, vissa dagar är inte självförtroendet på topp och vissa dagar så tvivlar jag på mig själv. Hur kan folk undra varför unga tjejer är så osäkra? Detta är fucking svaret på det: För att folk och företag tror att de har rätt att kommentera min kropp. MIN kropp.

Nej, jag kommer aldrig mer samarbeta med det här företaget igen. Vi delar inte samma värderingar. Jag kan inte stå bakom ett företag som väljer att se på kroppar på det här sättet. Tror de på allvar att bara en person som har storlek XS kan bära en bikini? Ett företag borde ju vilja tjäna så mycket pengar som möjligt, men vill de bara rikta sig mot XS-kunder så kan de gott få göra det. Vi andra kan gå någon annanstans med våra pengar. Dessutom så kan vi alla bära en bikini. Du behöver bara en kropp och en bikini. Enkelt värre!Jag är stark, sexig, smart, rolig, driven, vacker, känslig och mycket mer. Jag vägrar låta någon sänka mig.

Nicole Falciani

pil
Fakta om debattören

• 19 år

• Bor i Stockholm

• Jobbar med sociala medier (främst genom bloggen nickys.se och instagram @nicolefalciani)

Källa:  En annan version av den här texten har tidigare publicerats på Nicoles blogg

klar

Artikellänk är kopierad

Nicole Falciani
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro