ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Nisse Edwall: Politiker, så här får ni min röst i valet

Nisse Edwall · 28 Maj 2018
Uppdaterad 28 Maj 2018

"Något parti borde kika på det faktum att tågresor är dyrare än flygditon. Att Tonåringar skjuter varandra med automatvapen känns spontant också som något som det borde kastas både ett och två getögon på," skriver Nisse Edwall.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Det är val i år. Den politiker/det parti som lovar att kika på följande grejer efter en eventuell valvinst har min röst. (Så om du vet med dig att du är politiker och om det är så att du är osäker på om det blir nån röst överhuvudtaget i höst så är det bara att spärra upp korpgluggarna och hänga med.)

Jag har precis bytt från privat tandläkare till Folktandvården. Min privata tandläkare var uppriktigt oroad över att mitt tandkött på något mystiskt vis ”kröp upp” och ordinerade därför årliga besök med tillhörande faktura på en knapp tusing. När jag kom till tandläkaren hos Folktandvården konstaterade dock denne att mina tänder var i utmärkt skick och att jag inte behövde komma tillbaka förrän om två år.

Hur det här kan komma sig borde nån kika på.

Vidare tycker jag att något parti borde kika på det faktum att tågresor är dyrare än flygditon. Plastkontinenten i Stilla havet och att tonåringar skjuter varandra med automatvapen känns spontant också som något som det borde kastas både ett och två getögon på.

Vad gäller skolan finns det två grejer värda lite förstrött kikande. Varför ska så många i min sons klass redan i mellanstadiet byta till en skola de köat till sen BB och varför får skolan i stället för ännu mer resurser fler krav ställda på sig?

Frågan om slutgiltig och definitiv jämställdhet mellan könen är värd både ett och två ögonpar. Att ungdomar i Mellanöstern som protesterar mot en flyktingstatus de ärvt efter sina far- och morföräldrar skjuts till döds borde innebära åtminstone en eftermiddags kikande i (valfritt) utskott.

Sen har vi slutligen den för världen så viktiga frågan om grussopningen på MIN gata här i Farsta (där JAG bor). Helt ärligt?! Man kan inte vänta så länge med att sopa bort gruset från gatan att det helt plötsligt är röd dag den dagen man ska sopa bort det vilket i sin tur innebär att det är OMÖJLIGT att sopa bort gruset eftersom det står bilar parkerade överallt.

Det sistnämnda är en fråga som utan vidare är värd att kikas på av hela den nya regeringen (eller åtminstone statsministern och några handplockade ministrar med inblick i gatsopning).

Nisse Edwall

Plus: Att det känns som semester i den här värmen.

Minus: Att det dessvärre inte är semester i den här värmen.

klar

Artikellänk är kopierad

Nisse Edwall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro