ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Nisse Edwall: Jag borde veta bättre än att tro på min son

Nisse Edwall · 15 Okt 2018
Uppdaterad 15 Okt 2018
Det kan vara tänder som ska borstas, sängar som ska bäddas, läxor som ska göras, eller middagar som ska ätas. Det spelar ingen roll. Jag blir lika blåst varje gång, skriver Nisse Edwall.

Det kan vara tänder som ska borstas, sängar som ska bäddas, läxor som ska göras, eller middagar som ska ätas. Det spelar ingen roll. Jag blir lika blåst varje gång, skriver Nisse Edwall. Foto: Unsplash


Jag blir lika blåst varje gång. Det finns nämligen inget som heter avsluta pågående matchen” när min son spelar Fortnite, skriver Nisse Edwall.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Nu börjar lådan med grejer jag inte fattar bli full. Tänkte därför köra ett litet uppsamlingsheat med saker jag inte förstår.

1. Varför plingar cykelgubbar på en när man går ensam på en gångväg?

Man går till höger på gångvägen och har det bra, det är oceaner av vägyta till vänster om en. Man hör en cykel komma rullande. Man tänker inte mer på det utan håller sig kvar till höger. När cykeln är 1,5 meter bakom en så väljer cykelgubben att plinga högt (och lite uppfordrande) på sin plinga vilket gör att man 1) får hjärtattack 2) är en hårsmån från att hoppa in i cykeln. Så sjukt.

LÄS MER
Alexandra Andersson: Jag ska inte "skapa en scen"

2. Varför tror jag på min son när han säger att han ”bara ska spela klart den pågående matchen i Fortnite”?

Det kan vara tänder som ska borstas, sängar som ska bäddas, läxor som ska göras, eller middagar som ska ätas. Det spelar ingen roll. Jag blir lika blåst varje gång. Det finns nämligen inget som heter ”avsluta pågående matchen”. Det finns bara nåt som heter ”påbörja nya matcher till dess att pappa blir galen och börjar skrika och hota med att ringa Elon Musk och få honom att skicka alla spelkonsoller i hela världen till Mars.”

3. Varför sätter sig folk ytterst på tunnelbanesätet när det är tomt innanför?

Jag tror jag fattar hur folk tänker här: ”Jag ska bara åka en eller ett par stationer till, det är smidigare att jag sitter kvar här ytterst så slipper jag tränga mig när jag ska av.” Men guess what?! DET BLIR INTE SMIDIGARE! Det enda som händer är att jag behöver tränga mig förbi dig nu i stället för att du hoppar in ett snäpp och vid nästa station på ett smidigt sätt slinker förbi mig och följer den naturliga strömmen som är på väg ut ur tåget.

4. Varför går jag inte på bolaget på tisdagarna?

Säg att man går på bolaget på tisdagslunchen i stället. Man skulle kunna samla hela personalstyrkan och diskutera hur den franska sommaren egentligen var 2012 och om det fick vinet att smaka mer eller mindre skumbanan. I stället står man där i en kö från helvetet varje fredag vid pass 17:08 och svettas med en syltsmakande bib från Sydafrika under armen. Helt obegripligt.

Så! Nu är lådan tömd för den här gången. Skönt.

Nisse Edwall

Plus: Stockholm Open (speciellt Stefanos Tsitsipas.)

Minus:Lunch på stan. Varför? Sån otrolig pengawaste.

klar

Artikellänk är kopierad

Nisse Edwall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro