ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Nisse Edwall: Jag har också gjort “en resa – kan jag få åka på föreläsningsturné?

Nisse Edwall · 17 Apr 2018
Uppdaterad 17 Apr 2018
Att städa på torsdagskvällar är briljant och har inneburit att Nisse i lugn och ro kunde spegla sig i vardagsrumsgolvet på lördagsmorgnarna.

Att städa på torsdagskvällar är briljant och har inneburit att Nisse i lugn och ro kunde spegla sig i vardagsrumsgolvet på lördagsmorgnarna. Foto: Shutterstock, Metro


För åtta år sen var jag typ jämnt arg. Mest arg var jag på lördagsmorgnarna. Jag ställdes inför ett ultimatum: Styr upp ditt humörsgame eller dra åt helvete.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Många kändisar har gått igenom ”resor”. De kanske har växt upp i kartonger och blivit uppfostrade av talgoxar. Eller så har gravt missbruk gjort att de supit/knarkat bort nåt mindre landskap i Mellansverige. Eller så har de börjat mumla osammanhängande om ett inre mörker i stället för att få publiken i en personalmatsal strax utanför Linköping att skratta åt hur knasiga vi svenskar är eftersom vi står i kö.

Gemensamt för de allihop är dock att de kommit ut på andra sidan och sedan slagit mynt av denna resa genom att hålla inspirerande föreläsningar som i stora drag går ut på att man ska göra det man vill, inte bry sig om pengar och inte glömma bort att andas.

Men hallå! Jag har också gått igenom en resa:

För åtta år sen var jag typ jämnt arg. Mest arg var jag på lördagsmorgnarna. En lördag i april 2013 gick jag över gränsen. Hela familjen satt samlade i bilen och jag skrek könsord samt kastade min Magnum Classic på vindrutan eftersom min fru Li körde ut ur fel avfart i en rondell.

Både jag och Li ställde mig då inför ett ultimatum. Styr upp ditt humörsgame eller dra åt helvete. Jag började då rannsaka mig själv för att försöka komma på vad som var problemet. Förutom att jag var helt sjukt jävla störd kom jag fram till att det var två saker:

1. Det var stökigt i lägenheten när jag vaknade på lördagen och jag kunde inte känna mig lugn förrän jag/nån städat.

2. Det var för mycket folk (två pers på den tiden) runtomkring mig på helgen och jag behövde vara ifred.

Halva lösningen på problemet kom lite otippat indirekt från Annika Lantz. Jag fick nämligen höra (through the grapevine) att hos familjen Lantz städade man på torsdagskvällarna. Briljant. Infördes omedelbart och innebar att jag i lugn och ro kunde spegla mig i vardagsrumsgolvet på lördagsmorgnarna.

LÄS MER
Nisse Edwall: Fem vidriga risker med att vara trevlig

Mitt behov av ensamhet å sin sida löstes genom att jag inledde varje lördagsmorgon med att ta en promenad på en knapp timme där jag skakade av mig min värsta ilska över sakernas tillstånd. Sen den dagen har mitt humör varit en kombination av Sickan Carlssons och Amy Diamonds dito.

Vad tror ni – håller min ”resa” för en föreläsningsturné?

Nisse Edwall

Plus: Jag slapp kräkas den här VKS-omgången.Minus: Barn som kräks i min soffa

klar

Artikellänk är kopierad

Nisse Edwall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro