ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Nisse Edwall: Varsågod – en tipspromenad till alla män

Nisse Edwall · 10 Dec 2018
Uppdaterad 10 Dec 2018
Det är bara att klippa ut frågorna och sätta upp utomhus.

Det är bara att klippa ut frågorna och sätta upp utomhus. Foto: Unsplash


Det är inte alltid självklart hur man ska agera i sociala situationer, men Nisse Edwall har förberett en tisprunda som kan ge vägledning.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

KLIPP UT OCH SPAR! I juletider kan det vara bra att komma ut och röra lite på sig efter all rödkål, julskinka och pressylta. Därför har jag gjort en tipspromenad till alla män som ni kan roa er med under högtiderna. Det är bara att klippa ut frågorna och sätta upp utomhus. Förslagsvis på olika träd. Eller lyktstolpar.

1. Mänskliga mötenDet finns några varianter på hur man kan gå tillväga i mötet med andra människor:1) Vara tyst. X) Babbla på om sig själv. 2) Ställa en fråga och sedan vara tyst och lyssna på svaret.RÄTT SVAR: 2 (När du sedan lyssnat på svaret ställer du en till fråga som rör det som avhandlats. Lite som att gå. Ett steg i taget. Helt plötsligt konverserar du. Sjukt.)

2. Kronisk ensamhetFör att undvika kronisk ensamhet kan man använda sig av några enkla tekniker:1) Sitta hemma. X) Sitta hemma och undra varför ingen hör av sig. 2) Sitta hemma och höra av sig till sina vänner för att bestämma datum då man ska ses.RÄTT SVAR: 2 (När man sedan ses kan man använda sig av det rätta svarsalternativet i fråga nummer ett.)

quotation startFör att undvika kronisk ensamhet kan man använda sig av några enkla tekniker.quotation end

3. Svaret ”NEJ”Ibland får man svaret ”NEJ”. Det kan man hantera på några alternativa sätt:1) Man kan skita i det och bara köra på. X) Man kan tänka att det nog egentligen betyder ”KANSKE” och om man bara tjatar lite så kan det nog hyfsat enkelt förvandlas till ett ”JA”. 2) Man kan tänka att det betyder ”NEJ” och nöja sig med det.RÄTT SVAR: 2

4. FöräldraskapNär man blir pappa kan man tänka på några olika vis:1) Häftigt. Vad kul det här ska bli att berätta för kollegorna imorn. X) Häftigt. Vad kul det ska bli att få ta hand om den där bebisen i några månader om ett och ett halvt år. 2) Häftigt. Vad kul det ska bli att dela på den här föräldraledigheten med barnets andra förälder.RÄTT SVAR: 2

quotation startVad kul det ska bli att dela på den här föräldraledigheten med barnets andra förälder.quotation end

5. Tackla textNär man läser ett quiz som handlar om manlighet i en gratistidning kan man tackla det på några olika sätt:1) Tänka att det där handlar inte om mig och bli kränkt. X) Tänka att det där handlar inte om mig och skratta bort det. 2) Tänka att det där handlar kanske om mig och reflektera över sitt eget beteende.RÄTT SVAR: 2

Hur många rätt fick du?

Nisse Edwall

Plus: Min nya podd ”Kvartssamtalet” som jag gör tillsammans med Manne Forssberg, Anitha Cleménce och Ann Söderlund.Minus: Kvaliteten på H&M:s kallingar. Helt ärligt. Hur hållbart är det med så ohållbara grejer?!

klar

Artikellänk är kopierad

Nisse Edwall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro