ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Nisse Edwall: Vuxenvärldens förfäran över ungdomen är en fin tradition

Nisse Edwall · 19 Feb 2018
Uppdaterad 19 Feb 2018
Istället för att kategoriskt ta avstånd från våra barn som sitter hukade framför skärmar istället för att spela hartsfiol borde vi sätta oss ner med dem och ta del av deras värld, skriver Nisse Edwall.

Istället för att kategoriskt ta avstånd från våra barn som sitter hukade framför skärmar istället för att spela hartsfiol borde vi sätta oss ner med dem och ta del av deras värld, skriver Nisse Edwall. Foto: Annie Spratt/Unsplash


I dag är det ingen ordning överhuvudtaget. Barn driver vind för våg i en virtuell verklighet där de köper syntetiska droger, kollar snuffporr, säljer sig framför webcams och mordhotar varandra i kommentarsfält trots att de inte ens slutat förskolan. Hemskt är det!, skriver Nisse Edwall.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag minns när jag var barn: Då fanns ingen elektricitet, bilen var inte uppfunnen, mamma och pappa slavade på stearinljusfabrik och jag tvingades upp halv fyra på morgonen för att dra upp rovor, mjölka kor och mocka i lagården innan jag stapplade iväg till skolan för att bli pryglad av en maktfullkomlig sadist i några timmar innan det var dags att ansluta till mamma och pappa på fabriken och jobba fram till 02:00 då jag stöp i säng efter att ha fått i mig en tallrik välling med sillhuvuden.Men så blev det också folk av mig.

LÄS MER
Nisse Edwall: Jag trodde inte jag var missbrukare – jag hade fel

I början av 80-talet debatterades videovåldet flitigt vilket slutade med att det enligt lag var förbjudet att sprida filmer med våldsinslag mellan 1981 och 1989. Under samma period debatterades även hårdrocken en hel del. Bland annat i det numera klassiska inslaget i TV-programmet Svar direkt där Siewert Öholm grillade musikjournalisten Anders Tengnér om rockbandet WASP:s konstiga sätt att klä sig.

Exemplen på hur vuxenvärlden förfasat sig över ungdomen och oroat sig för vad de får sig till livs är således en gammal fin tradition.

Men istället för att kategoriskt ta avstånd från våra barn som sitter hukade framför skärmar istället för att spela hartsfiol borde vi sätta oss ner med dem och ta del av deras värld.

Vem vet, det kanske är askul.

Nisse EdwallPlus: Ljust när jag hämtar på förskolan.Minus: Den här förkylningen jag dragit på mig är verkligen inte okej.

LÄS MER
Nisse Edwall: Helt jävla stört är bara förnamnet
klar

Artikellänk är kopierad

Nisse Edwall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro