ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Nu slutar jag på Metro

Johan Staël von Holstein · 16 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Efter snart 100 kolumner i Metro är det nu dags att sluta. Det här blir min sista. Jag förstår att många är glada, själv tycker jag att det är lite tragiskt eftersom jag tror att det är nyttigt för alla sossar att få höra lite sanningar och eftersom det är så få andra som vågar och som får chansenatt säga som det är.

Nåväl, nära 100 kolumner, många samlade i en bok hos Vulkan och många förutsägelser som har slagit in. Jag vet att jag har inspirerat många, att jag fått många att känna att de kan. Jag vet också att många invandrare är tacksamma och jag hoppas att Jante fått sig en rejäl törn och att många färre röstar rött. Vem vet, jag kanske blir erbjuden att skriva någon annan stans, men till dess skall ni få med er lite råd.Godta aldrig ett nej! Ge dig aldrig om du vet vad du vill eller tycker att du ha rätt. Det finns få sanningar och saker och ting blir vad du gör dem till, så även ditt liv. Ifrågasätt allt och alla! Fatta egna beslut och stå vid dem! Stå vid ditt ord! Var modig! Ta ansvar för dina handlingar och komihåg, att livet inte är en popularitetstävling. Skäms inte för dina misstag, lär dig av dem och gör inte om dem.Tro på dig själva och dina idéer. Kolla dig omkring på allt som finns. Kan andra, kan du, funkar andras idéer funkar dina. Ge dig bara fan på det. Låt aldrig sossar och fackföreningar trycka ner dig och få dig att tro att du ingenting kan och inget är värd. Låt ingen säga till dig att du skall varanöjda med det du har. Livet är inte rättvist, vänj dig! Ta för dig! Den som gapar efter mycket vinner ofta hela stycket. Ge aldrig upp! Gå efter dina drömmar, gör det du tycker är kul, det är ofta det du är bra på. Har respekt för andra människors kunnande, utbildning och hårda arbete. Gör dig förtjänt av det du har och var stolt över vad du har åstadkommit. Lyssna inte på förståsigpåare och ”nej”-sägare. Du är lika bra som dem, minst! Arbeta bara en eller två timmar mer än andra och dina mål kommer att uppnås. Omge dig med människor som ger dig energi, som peppar dig. Kämpa, glöm inte att resan är mödan värd och vill du inte, vare sig kämpa eller gå för dina drömmar, stå då vid ditt beslut, ta konsekvenserna och ta ansvar för det. Livet är underbart, ta tag i det och gör något av det! Det vackraste som finns är kärlek det näst vackraste är entreprenörskap, prova dina vingar, det är inte farligt att misslyckas. Du kan, du kan, du kan!

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Staël von Holstein
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro