ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Nu tar vi och skiter i lågkonjan!

Cissi Wallin · 30 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

När jag läser Gustav Fridolins bok om oss åttisar och hur synd det är om oss som står utan jobb och framtidstro blir jag lätt... förbannad. För vi om några klarar en kris. Kan jag kan såklart ni andra, inga konstigheter. Sen får vuxenvärlden gärna kalla mig löjligt naiv om den vill, de får i så fall gärna sluta läsa nu så kan alla födda efter 80 putsa glajjorna och ta in resten. Jag lämnade sömniga småstaden där alla unga mest tycks bli varslade och famla i mörker och drog, det var urbaniserat gjort men är man rastlös så är man. Sen vill ju inte alla bli medieprofiler och projektledare, det fattar jag med. De som vill bo kvar ska givetvis göra det, man kan trolla mycket där också bara man vet vad man vill.

Fast just jag är ju sådär typsikt åttiotalistifierad, hopplöst idealistisk. Vill jobba med media, vill få min röst hörd, har inga direkta jantespärrar, vill vara ständigt stimulerad och kreativ. Skiter i fast anställning. LAS och annat tjafs, så länge jag har kul på jobbet. Alla de dragen har hjälpt mig genom krisen, hittills.

För eftersom jag alltid vänt och vridit på allt för att komma på sätt att tjäna stålar på mina passioner har det gått. Kan hon från småstan utan kontakter kan du. Och då har jag inte ens vikt ut mig. Har matat på som en bindgalen skördetröska, skrivit listor på vad jag vill få uträttat karriärmässigt framöver, ringt, mejlat, tjatat, till och med tiggt. Bönat och bett om en chans, blivit tagen för lätt störd (inte helt osant men man kan vara störd på ett... sunt vis också) och därigenom fått chanser.

Sen, skjutit rakt i krysset, slitit och suttit vaken om nätterna och jobbat. Och här står jag nu – en bra bit på vägen, utan ett enda högskolepoäng. Visst är det motiverande! Vi föds alla med olika driv men när det kommer till vad man vill så kan det tränas upp, lockas fram, vässas till. Och vi alla vet ju att ams.se inte ger ett skit. De riktigt bra jobben söker man på egen hand, genom att ta kontakt med chefen, lura till sig ett möte, sen... in i krysset. Bam, bam.

Skiter det sig är det bara att ta nästa, tro på att man kan, att man är värd att jobba med. Annars får man flytta, vi unga utan barn och lån och annat som håller oss kvar har ju den förmånen. Packa rullväskan och boka en sista minuten, vara den där skördetröskan. Skit i att lågkonjan existerar, våga vara naiv. Diskbänksrealismen får någon annan ta, den sänker en bara. + Nu blommar löken och allt är som i en hurtkäck musikal!

– Mina ögon ser mer och mer ut som en jamaicansk haschtomtes.

klar

Artikellänk är kopierad

Cissi Wallin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro