ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Ny fräsch kostym för Metro

Sakari Pitkänen · 4 Sep 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Välkommen till nya Metro. Vi har fräschat upp tidningens utseende. Jag hoppas att du tycker att tidningen i dag ser renare och snyggare ut än vad den gjorde i förra veckan. Läs mer i intervjun med den unge formgivaren Per Boström härintill. Yta är viktigt. Men det är insidan som räknas. Min tanke bakom alla förändringar är att Metro ska bli ännu tydligare och mer lättläst. Sidan tre blir vår guidesida. Måndagar ser feministsajten Salong K världen genom kvinnoögon. Tisdagar tipsar Metros Caroline Engvall om pocketnyheter i litteraturen. Onsdagar gör vi konsumenttest och prisjämförelser. Torsdagar ger näringsexperten Anna Skipper, känd bland annat från TV3:s ”Du är vad du äter”, råd i tränings- och matfrågor. Fredagar handlar det om sex och relationer. Metros Nanok Bie – som bloggade 1996 fast det hette dagbok då och sålde musik på nätet innan My Space ens planerats – skriver en daglig kolumn om nyttiga, roliga och knäppa saker på internet. Vi lanserar nya kolumnister. Först ut är Vicky Olesen som, med start på torsdag, skriver fantastiska relationstexter från 16-årslandet. Efter elva år bestämmer vi oss också för att börja recensera skivor. Jag vet att jag alltid sagt att recensionernas tid är förbi. Jag får väl säga som Groucho Marx: Gillar ni inte mina principer, så har jag andra. Läs Metro alla dagar, men särskilt på onsdagar om ni vill veta vad våra recensenter tycker om veckan skivsläpp. Kolla insändarsidan. Nu kan du äntligen sms:a din åsikt. Dessutom puss-sms. Vi inför österländska horoskop. Nu kan du som gillar horoskop se ditt öde för dagen både för ditt svenska och asiatiska tecken. De senare kommer från vår systertidning i Korea. Mycket nytt alltså. Men det viktigaste för er läsare – det vet vi från alla undersökningar – är att vi fortsätter att vara duktiga på nyheter. När jag började här 1995 hade Metro två reportrar – i dag har vi 15. Och de tar hela tiden fram stora och små egna nyheter. Vi kommer under hösten att göra en rad satsningar som kommer att låta tala om sig. Det blir en spännande höst i mediebranschen. Den 2 oktober kommer till exempel Aftonbladet och Svenska Dagbladet med en ny gratistidning, Punkt.se i samma format som Kalle Anka. Flera andra aktörer räknar på gratistidningar. Kul att fler följer efter Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Sakari Pitkänen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro