ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Orimligt med nya artister på frimärken

· 14 Jan 2015
Uppdaterad 14 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Varför sätta artister som Tim "Avicii" Bergling på frimärken? Det undrar Henrik som menar att många äldre nog inte hört talas om den svenske musikstjärnan.
Varför sätta artister som Tim "Avicii" Bergling på frimärken? Det undrar Henrik som menar att många äldre nog inte hört talas om den svenske musikstjärnan.Foto: TT

INSÄNDARE: Förr kunde bara kungen hedras med att avporträtteras på frimärke, andra måste vara avlidna. Nu är det annorlunda. Artister som Lill-Babs, Roxette, Lena Philipsson och Jerry Williams har hamnat på frimärke liksom filmstjärnor som Rikard Wolff och Helena Bergström.

Det må vara hänt att man hedrar folkkära artister, men nu kommer det ett häfte med mer eller mindre nya artister. De enda som kan sägas vara riktigt etablerade är Robyn Carlsson och låtskrivaren Max Martin. Resten är diskjockeyn Tim Bergling, ”folkpopduon” First Aid Kit samt någon vid namn Seinabo Sey. 

Det tycks vara ännu ett exempel på ungdomsfixeringen i dagens samhälle. Är det rimligt att dessa unga, som väldigt få äldre har hört talas om, ska hedras med frimärken? 

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro