ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

"Ospecifierat med Alliansen Travels"

Anna Sjödin · 17 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Valet 2006. Sossarna erbjöd den perfekta husvagnssemestern. Tryggt, fint och lite tråkigt. Men även om det är trevligt kommer man ihåg den smutsiga toaletten på rastplatsen och den något för trånga husvagnen.

Speciellt när Alliansen Travels erbjöd en semester med vackert väder i skugga av palmblad, fantastisk mat och eviga sandstränder. Vissa skulle till och med få betalt för att resa med. Tryggheten från socialdemokraternas husvagnssemester skulle vara obruten och kollektivavtalet fredat.

När vi landar välkomnas vi av 18 reseledare. De flesta är lika färglösa som de orangea urtvättade t- shirtarna som det står Alliansen Travels på. Då visar det sig att vi reser ospecificerat. De säger: Ni som har det bra och har jobb får åka buss till hotellet. Finns det någon här som är sjuk eller arbetslös? Ni får gå. Ni ska stimuleras att skaffa jobb när ni kommer hem.

Det stod i broschyren om en fin utsikt. Det var det. Fast mot en tegelvägg.Det homosexuella paret mottas av kristdemokratiske receptionisten Hägglund.– Jaså, ni är såna där homosexuella. Tyvärr tog våra dubbelrum just slut. Ni får betala för varsitt enkelrum.

Den folkpartistiske lekledaren Björklund tvingar barnen att hoppa små grodorna på led. Den som protesterar blir slängd i poolen. Det blir ingen mjuk landning eftersom vattnet är urtappat.Ansvarig för resan är reseledare Reinfeldt men han syns inte till. Han har kommit fram till att det är bäst att vara så långt som möjligt från ressällskapet och skickar fram poolpojken Borg att förklara varför poolen är tom.

När vi öppnar dörren hos den personalansvarige rasar diplomet ner. Vi får glas i fötterna från Fairfax. Fast det visade sig vara plast.

Reseledare Reinfeldt skickar ibland fram sin utlandsansvarige Carl Bildt. Han i sin tur pratar mest om sig själv och blir jävligt förbannad när han ifrågasätts. I stället för att vara reseledare försöker han styra länderna han är i.Resebolagets förre moderata säkerhetschef Odenberg älskade att prova uniformer och köra stridsvagn. På kvällarna gick han runt och tjuvlyssnade med glas mot dörrarna. Riktigt jobbigt var det när han monterade kameror i toalettstolarna för att komma tillrätta med problemet med nedspolade badhanddukar – Gör man bara rätt sak på toaletten så har man inget att vara rädd för, som reseledare Odenberg brukade säga.

När vi slutligen lyfter med flygplanet blir vi alla tvungna att betala en extra fordonsskatt. Det är inte konstigt att många redan längtar hem.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Sjödin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro