ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

På nätet motarbetas sanningen

Lisa Magnusson · 8 Jan 2013
Uppdaterad 8 Jan 2013
På nätet motarbetas sanningen

På nätet motarbetas sanningen


klar

Artikellänk är kopierad

DN:s förra chefredaktör Svante Nycander skrev för några dagar sedan att en debatt är ”ett gemensamt projekt för att söka sanningen”. Det tyckte jag var gulligt. 

Efter min förra krönika fick jag bland mycket annat följande respons: Jag är en del av den judiska maffian, en äcklig jävla hora, en fitta. Jag har fakeögonfransar, hatar män, försöker radera det biologiska könet. Jag borde halshuggas som en varning till mina meningsfränder, jag borde sexmördas i mitt eget hem, jag borde våldtas och dödas av en neger, som Elin Krantz, och sedan borde man sprida foton av mitt skändade lik.

Under alla de år som jag har publicerat mig i tidningar har jag fått skit som går tillbaka på att jag är kvinna. Mycket handlar om att jag ÄR en fitta, och om att mitt könsorgan – själva min kvinnlighet – borde utsättas för våld. Men sedan förra våren har det blivit allt värre, vilket beror på att diverse rasistsajter har gjort det till en sport att förvanska mina texter något helt groteskt. 

I min förra krönika skrev jag att många människor tyvärr är får som inte vågar står upp för allas lika värde när det väl gäller. Sajten nationell.nu tyckte att detta lämpligen kunde sammanfattas med följande rubrik: ”Lisa Magnusson: Vita män är fega djur”. I texten tillade man sedan bland annat att jag även vill uppfinna toalettringar som elchockar skvättande ståkissare (vilket jag skrivit en gång på skämt, herregud). Hilarity och dödshot ensued.

Halmdocka kallas det när man falskeligen tillskriver någon påståenden. Till skillnad från vad rasistsajterna envist hävdar har jag till exempel aldrig sagt att det är okej att invandrare våldtar. 

Däremot har jag sagt att själva definitionen av en civilisation är att den är civiliserad även mot dem som inte själva beter sig civiliserat, och att man därför inte bör utvisa folk till länder där de riskerar tortyr. Det är i enlighet med både FN-konventionen, Europakonventionen och gällande lagstiftning i alla demokratier värda namnet.

Men när jag uttryckte detta hölls det en demonstration mot mig, runtom i Stockholm sattes det upp plakat med namn och bild där det står att jag är för våldtäkt, jag fick bilder på ihjälslagna personer i brevlådan (en av de drivande krafterna som snöbollade igång detta var för övrigt sajten Avpixlat, som Sverigedemokraternas riksdagsman Kent Ekeroth ska ha hjälpt till att finansiera och som även officiellt fått tummen upp av partiledaren Jimmie Åkesson.) 

Visst finns det ett hot mot det svenska. Men det hotet handlar inte om hudfärg eller religion utan består av alla som motarbetar mänskliga rättigheter som yttrandefrihet, ickevåldsprincipen och kvinnors lika värde. Har dessa personer ingen anständighet i sig?

Lotta Lundgren i Historieätarna. Så himla härlig och rolig och bra! + Bästa tv-Lundgren.

29 kvinnor har dött av p-piller i Sverige de senaste tio åren. Det är definitivt 29 för många.– Dödliga hormoner.

klar

Artikellänk är kopierad

Lisa Magnusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro