ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Pälsindustrin är fruktansvärd

lilian b · 24 Feb 2015
Uppdaterad 24 Feb 2015

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

pälsbollinköparekläddesignersDet pratas ofta om att man har ett eget val. Ibland undrar jag om det är sant. Är det ett eget val att bära en på mössan eller är det någon annans? Är det butikernas eller är det som är de skyldiga till ditt val?

I går stod jag nära en pälsbollsmössa. Jag såg resterna av det lilla dödade djuret. Om ändå ägaren av mössan visste att bollen på hennes topp varit levande med nos och morrhår. Men hon kanske trodde att päls är päls såsom potatis är potatis. Hade lätt kunnat röra vid pälsen, klappa den för att lugna och säga: Vi kommer rädda dina barnbarn pälsen, det pågår ett paradigmskifte i pälsfabriken förstår du.

Vi som gör ett aktivt val att inte bära päls blir fler och fler. Butiker som väljer att inte köpa in päls ökar för var dag. Designers blir mer medvetna om djurens fruktansvärda liv och obarmhärtigt vidriga död. Och de som idag gör valet att köpa päls blir mer kunniga om vems döda kropp de bär på. Att gå omkring som ett vandrande currykors är inget som den upplysta människan gör.

klar

Artikellänk är kopierad

lilian b
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro