ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Pascalidou: Dags att strypa nät-anonymiteten

Alexandra Pascalidou · 7 Okt 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

"Alla är de parasiter som lever på andra! Därför behöver de planteras om till en blandning av träbitar, bark och skumplast” läser jag i ett mail.

Zygopetalum, Phalanenopsis eller Paphiopedilum. Förbluffande skönheter vars naturliga hemvist är tropiska klippskrev i Bolivias djungler eller Nepals hisnande bergsmassiv. Lyckligtvis har någon guldhjärtad själ sett till att de lämnat sina hemländer för att planteras om i vår jord. Med lite kärlek och omsorg kan de växa och blomma ut i vårt nordliga näste. Jag talar så klart om orkidéerna som numera förskönar vartannat svenskt hem att döma av bostadsannonser och inredningstidningar.Min väninna Iwona är en passionerad orkidésamlare. Häromdagen berättade hon om de doftande sorterna Miltonia och Cambria. Iwonas stora kärlek heter Oncidium Sherry Baby och doftar starkt av vanilj och choklad.

"De har mediumstora stjärnliknande blommor av lila/brun/jordgubb färg med mörka prickar på. Doften slår dig så fort du kommer in genom dörren" säger Iwona men varnar för att de doftande orkidéerna kan bli stressade av att stå i butikerna. Då kan de sluta dofta helt när man tar hem dem. Man måste ge dem ett par dagars invänjning tills de återhämtar sig från chocken och då börjar de dofta igen.

I övrigt ska man inte tafsa på testiklarna. Jag menar orkidéerna som ju är det grekiska ordet för just testiklar. Hur oemotståndliga de än må verka gillar de inte att man klämmer på dem. Iwona har blivit min egen orkidéguru som hämtat kunskap ifrån en internationell orkidégrupp på nätet. Där har världens främsta experter närt sin orkidékärlek. Tills det började urarta. Från att odla skönhet till att odla hat. Till mobbing och trakasserier där vuxna började kalla varandra för Gestapo-soldater. Känslomässigt avfall och avsky i skydd av anonymiteten där ingen behöver ta konsekvenserna för de aggressioner som vädras. Om inte ens ett forum som handlar om choklad- och vaniljdoftande-skönheter kan hållas rent från stanken är det hög tid att strypa anonymiteten på nätet. + Eva Brunnes Predikan om alla människors lika värde som fick SD att visa sitt rätta ansikte. – Ulvarna i fårakläder som försöker fläcka ner den svenska folkdräkten med främlingsfientlighet.

klar

Artikellänk är kopierad

Alexandra Pascalidou
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro