ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Pensionsmyndighetens svar: Ni har totalt missuppfattat vårt budskap

Sten Eriksson · 1 Mar 2017
Uppdaterad 2 Mar 2017
Sten Eriksson, kommunikationschef på Pensionsmyndigheten, förklarar varför de gör reklam om att pensionen är "enklare än du tror".

Sten Eriksson, kommunikationschef på Pensionsmyndigheten, förklarar varför de gör reklam om att pensionen är "enklare än du tror". Foto: Foto: Anders Glans/PPM, Pensionsmyndigheten


Nätverket Pensionsrättvisa har i sin debattartikel i Metro totalt missuppfattat Pensionsmyndighetens budskap, skriver Sten Eriksson, kommunikationschef på Pensionsmyndigheten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en debattartikel. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Nätverket Pensionsrättvisa har i en debattartikel i Metro den 1 mars totalt missuppfattat Pensionsmyndighetens budskap om att pensioner är enklare än du tror. Vårt mål är nämligen inte att försvara pensionssystemet. Det vi gör är att administrera det pensionssystem som är beslutat i demokratisk ordning.

Däremot vet vi att många tycker att pensioner är krångligt. Det beror i sin tur beror på att banker, försäkringsbolag och andra privata aktörer fokuserar sin marknadsföring på de pensionsrelaterade produkter som det går att tjäna pengar på – placeringar av premiepension, valbara delar i tjänstepensionen och privat sparande. Det är inte konstigt, givet det uppdrag dessa aktörer har.

Det skapar dock en felaktig bild av att pensioner är krångligt, och att folk i allmänhet måste agera på kapitalmarknaden för att bygga upp pensionen. Det är tvärtom så att pensionen avgörs av hur många år man arbetar, om man arbetar heltid, om man betalar skatt på detta arbete och om man har tjänstepension. Då har man gjort det viktigaste.

Den som vill veta hur stor pensionen blir totalt om man fortsätter arbeta som nu fram till pensionen, kan besöka minpension.se och få reda på det.

Den som är intresserad av att välja fonder i premiepensionen eller i tjänstepensionen kan göra det. Men den som inte är intresserad kan lika gärna låta bli – de förval som man hamnar i om man inte väljer alls har låga avgifter och är bra.  Det är exakt detta vi menar med att pensioner är enklare än du tror.

Sten Eriksson, kommunikationschef Pensionsmyndigheten

klar

Artikellänk är kopierad

Sten Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro