ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Plastpåsen: jordklotets fiende nummer ett

Marcus Dunberg, skribent · 1 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Plastpåsen har blivit för miljön vad Osama bin Laden är för världsfreden: det främsta hotet mot vår överlevnad och något som måste utplånas från jordens yta – NU! Och eftersom Bin Laden fortsätter att gäcka Amerika riktas nu alla ansträngningar mot världens näst farligaste element: plastpåsen!IKEA har fått sina amerikanska kunder att sluta använda vanliga plastpåsar. New Yorks borgmästare har bestämt sig för att införa en speciell skatt på plastpåsar, pengar som kommer att investeras i diverse miljöprojekt. Och de senaste åren har tygpåsen med slagorden ”I’m not a plastic bag” varit det chicaste som du kan hålla i handen på Manhattan.   I Argentina, där jag i skrivande stund befinner mig, går de snäppet längre: från och med oktober 2009 kommer plastpåsen att förbjudas. Ja, du läste rätt: FÖRBJUDAS. Vad straffet blir för lagbrytarna som ändå kommer att tillverka, sälja och bruka plastpåse är oklart. Eftersom det handlar om en före detta fasciststat och militärdiktatur utgår jag ifrån att det blir nolltolerans och hårda fängelsestraff. Kanske kommer tusentals användare av plastpåse att spårlöst försvinna? Utvecklingen oroar mig. Jag är mycket förtjust i plastpåsen och använder den till mesta. Under många år tjänade en NK-påse som arbetsportfölj. Skor packas alltid i plastpåsar, en per sko. Ofta när jag handlar matvaror köper jag med mig extra plastpåsar. De kommer alltid till användning och en krona styck är ju ett fynd! Det känns som de alltid, så länge jag kan minnas, har kostat en krona. Enda gången som jag har burit omkring på 200.000 kronor i kontanter gjorde jag det i en sjavig plastpåse. Ingen snor en urblekt ICA-påse. Innebär det här slutet på relationen? Kanske får jag och andra anhängare samlas i någon nation med liberalt lagstiftande. Vi kommer att stämplas som laglösa bovar på flykt undan rättvisan. Precis som Osama Bin Laden.   + BBC radio på nätet (www.bbc.co.uk/radio). Örongodis för anglofiler. – Varje match i Davis Cup-finalen mellan och Argentina och Spanien tog över tre timmar. Det är för lång tid, både för spelare och publik. Kan någon, typ Internationella Tennisförbundet, se över reglerna tack! 

klar

Artikellänk är kopierad

Marcus Dunberg, skribent
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro