ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Programledaren sa att han skulle skiljas

metro · 18 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

STEPHAN MENDEL ENK Häromdagen berättade den ene programledaren på radiostationen Vinyl 107 att han skulle skilja sig. Han bara sa det, rakt ut i etern. Äktenskapet hade kraschat och skulle med omedelbar verkan upplösas på hustruns initiativ. Kvällen innan hade hon fått nog och slängt ut honom. Jag stod och diskade medan jag lyssnade. Ett billarm tjöt på gatan utanför och jag fick trycka örat tätt intill högtalaren för att inte missa en stavelse av det stycke radiohistoria som just då utspelades i mitt kök.

Jag väntade mig tårar och tunga, bittra ord, men programledaren hade svårt att få till den rätta stämningen. Hans reklamradioröst gjorde att han lät lika uppspelt och lattjo som vanligt. Han flabbade, gnäggade och kämpade precis som vanligt hårt med att hitta kopplingar mellan det han pratade om och låtarna han spelade. ”Jajemän, jag har ju länge känt att vårt äktenskap varit på randen till katastrof och här är just ”Eve of destruction” med Barry McGuire!”Varje gång han försökte vara lite mer allvarlig avbröts han av sin programledarpartner som ville påminna lyssnarna om att de snart skulle få höra dagens middagstips. Alla hungriga skulle spetsa öronen, alla som gillade att äta skulle lyssna extra noga, för ”om bara en och en halv timme blir det middagstips!” upprepade partnern medan den utkastade stackaren klagade på att han inte hade någonstans att bo. Sedan var det tävling och eftersom de mest spelar 60-talslåtar på den här stationen är det band från den tiden det frågas om. Frågorna brukar vara ungefär sådana att man ska kunna namnet på ett band som bestod av fyra killar från Liverpool, bland annat blev kända för sitt långa hår och hade en sångare som blev skjuten.”Animals” är det alltid någon som ringer in och svarar. Då brukar programledarna hjälpa till med ledtrådar som att bandets namn börjar på B och räkna upp namnen på bandmedlemmarna samt några av deras mest kända låtar. ”Animals” brukar den inringande personen då svara igen.Till sist blev det reklam, jag stängde av och jag vet inte hur det har gått, jag vet inte om radiomannen hittat någon lägenhet eller om han går omkring på stadens gator om nätterna och gnäggar ”Här vandrar jag ensam och övergiven som i Dions ”The wanderer” från 1961. Eller varför inte Gilbert O’Sullivans klassiska 45:a ”Alone again (naturally)”, osv osv.

+ ”Hej rymden!”, lördagar i SVT.

– Fönsterkuvert. Meningen är att man ska vika sin blankett så att den förtryckta svarsadressen hamnar precis i kuvertets plastfönster. En vacker idé, men den fungerar inte i verkligheten.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro