ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Räkna gärna kalorier om det får dig att må bättre, men gör det inte högt

Soraya Hashim · 23 Dec 2016
Uppdaterad 23 Dec 2016
Det är inte självklart att undra om man är värd sås med grädde i till middag. Prata inte som om det vore det, för en dag blir dina ord till handling för någon annan, skriver Julia Caesar.

Det är inte självklart att undra om man är värd sås med grädde i till middag. Prata inte som om det vore det, för en dag blir dina ord till handling för någon annan, skriver Julia Caesar. Foto: Privat


När jag började på högstadiet tog jag för givet att det var självklart att jämföra min kropp med mina klasskamraters. Att vara den smalaste i gruppen var lika med att ha kontroll. Jag gick ett helt sommarlov utan att äta en enda glass. Jag kände mig som en succé, skriver Julia Caesar.

klar

Artikellänk är kopierad

Är ost onyttigt? Frågan kommer ganska oväntat, för vi sitter mitt i ett gruppmöte och förbereder en presentation i skolan. Den initierar en diskussion. Någon berättar om sitt ständiga middagsdilemma: är jag värd grädde i såsen? Frågor och samtal av denna karaktär, som ställs i en öppen miljö där man inte känner till andra människors bakgrund och relation till ätstörningar, är så fruktansvärt dumma. Lika mycket som triggervarningar på Facebook kan kännas tröttsamma, är de nödvändiga i det verkliga livet.

LÄS MER
Alla som tar en nubbe till maten i jul har inte alkoholproblem

klar

Artikellänk är kopierad

Soraya Hashim
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro