ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Rektorer – stoppa nollningshetsen

Fridah Jönsson · 15 Sep 2011
Uppdaterad 20 Sep 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Aftonbladet skriver om nollningshetsen som tvingat gymnasister att få vätskor hällda över sig och säga att de är fula och jag undrar bara varför folk orkar hålla på. Vad är det för eggheads som är rektorer nuförtiden? Varför är det samma nyheter varje år om samma förnedring utan att någon gör något? Jag vet att många som läser mina texter har fått uppfattningen att jag är jordens största moralkärring. Så kanske är fallet, även om jag själv tycker att jag bara uppmanar till sunt jävla förnuft (ta hand om barn, ta inte droger, använd kondom och hata inte folk på grund av kön eller religion, hur svårt är det?) – men jag känner att just sådana här grejer har inte med moralkärring-värderingar att göra.För detta handlar om så mycket mer. När jag var femton och började gymnasiet hade jag tillräckligt med självkänsla för att veta att om det ens började diskuteras nollning så skulle jag säga tack och hej vi ses imorgon hoppas det blir roligt men jag tänker inte smeta in mig med ägg och springa genom centrum för att välkomnas (?) till den här skolan. Men det här var ju bara för att jag kände mig själv, visste att jag skulle få kompisar ändå och tänkte att om jag mot förmodan inte får några vänner i den här klassen på grund av att jag vägrar stå i underkläder och vråla att jag är en mediahora så är jag hellre ensam i tre år än utsätter mig för något sådant här. Vad gör alla som inte vet sådant om sig själva? Alla despo Gina Tricot-femtonåringar som inte vill något annat än att bli omtyckta? De säger ju inte nej och går därifrån, de tvingar ju sig själva att göra allt skit för att inte bli stämplade som freaks. Och vad gör rektorerna åt detta? Jo, det ska jag tala om. De sitter och dricker kaffe och myser över vilket ”öppet klimat” de har på sin skola. Hur svårt kan det vara, kära skolledningar? Ta tag i era elever, för helvete. De bryter ju ihop innan de ens börjat på skolan. Hur fick jag någon ren disk innan jag upptäckte ”Tankesmedjan” i P3? Bara tanken på att Ola Lindholm har knarkat gör att jag håller för öronen och vrålar ”LALALA- LALALALAAAAAAA”+

klar

Artikellänk är kopierad

Fridah Jönsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro