ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Replik: SLL: Det finns inga planer på nedläggning av Venhälsan

Jessica Ericsson · 6 Aug 2017
Uppdaterad 6 Aug 2017

Foto: Anna Molander


Vårt landsting har skjutit till nio miljoner kronor för att minimera följderna för stockholmare i riskgruppen, skriver Jessica Ericsson (L), ordförande i beredningen för hälsa och jämlik vård i en replik till HBT Socialdemokrater som inte tycker att landstingen har tagit sitt ansvar i bekämpningen av hiv.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en debattartikel. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Replik till Sören Juvas och Börje Vestlund

Skyddet mot sexuellt överförbara sjukdomar (STI) är ett ansvar som delas mellan individen och samhället. S-regeringens besparing på hiv-preventionen skapar problem, oavsett vadVestberg och Juvas (S) påstår. Med mycket kort varsel halverades de statliga pengarna. Vårt landsting har skjutit till nio miljoner kronor för att minimera följderna för stockholmare i riskgruppen. Vi ska också ta fram en ny plan för arbetet inom sexuell och reproduktiv hälsa.Venhälsan på Södersjukhusethar stor erfarenhet och stort förtroende bland män som har sex med män. Vi värnar Venhälsan. Det finns inga besparingskrav och inga som helst planer på nedläggning. Sjukhuset arbetar med den kortsiktiga situationen, utifrån ökat behov av tester och den statliga nedskärningen. Långsiktigt är vi beredda att se över organisationsformen.För oss liberaler är det viktigt att hbtq-personer ska kunna vara trygga i ett gott bemötande oavsett vart de vänder sig i vården. Hiv/STI-tester ska t.ex erbjudas på alla vårdcentraler. Stockholm var på liberalt initiativ först med en hbt-policy som gäller hela landstingets verksamhet och har egen hbtq-diplomering av verksamheter.

Vårt mål måste vara tydligt: En jämlik och likvärdig vård för alla. För hälsa och frihet.

Jessica Ericsson (L), ordförande i beredningen för hälsa och jämlik vård

klar

Artikellänk är kopierad

Jessica Ericsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro