ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Replik: Åsa Regnér: Sverige bidrar i en global kamp

Åsa Regnér · 8 Feb 2017
Uppdaterad 8 Feb 2017
Åsa Regnér.

Åsa Regnér. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT


Frågan om könsstympning hänger definitivt ihop med graden av generell jämställdhet. I ett jämställt samhälle ska kvinnor och män, flickor och pojkar ha rätt till kroppslig integritet och leva utan rädsla för att utsättas för våld och övergrepp, skriver barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en replik. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Replik på: Regeringen måste skydda flickor från könsstympning

I måndags talade jag vid UN Womens arrangemang vid den internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning i riksdagen, en mycket viktig dag.Kampen mot könsstympning ger resultat på flera håll i världen och Sverige bidrar med biståndsmedel för att detta arbete ska kunna fortsätta.Könsstympning är ännu ett groteskt uttryck av kvinnoförtryck och våld mot kvinnor och för att tala klarspråk – flickebarn. Vi vet att de flesta som blir utsatta är små barn, unga flickor.Kontrollen över kvinnans sexuella och reproduktiva hälsa och rättigheter är en gemensam nämnare för mycket av det förtryck vi ser i världen. För att motverka könsstympning är det därför grundläggande att förutom direkt stöd, även stödja arbetet för jämställdhet och mänskliga rättigheter, särskilt rätten till sexuell och reproduktiv hälsa.

LÄS MER
Allvarligt att Moderaterna bjuder in Sverigedemokraterna i kulturpolitiken

Åsa Regnér, Barn-, äldre- och jämställdhetsminister

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Regnér
Åsa Regnér
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro