ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Replik: Sverige kan inte både ha kvar kakan och äta den

Magdalena Gerger · 11 Nov 2017
Uppdaterad 11 Nov 2017
"Vi ser alltså ett stort intresse för hantverksöl bland våra kunder", skriver Magdalena Gerger.

"Vi ser alltså ett stort intresse för hantverksöl bland våra kunder", skriver Magdalena Gerger. Foto: Anders Wiklund/TT/Pressbild


I torsdags skrev Stockholms mikrobryggerier ett öppet brev till Systembolagets vd Magdalena Gerger. De menade att Systembolaget hämmar dem – och hindrar deras överlevnad. Här replikerar hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en debattartikel. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

En grupp ölbryggare skriver i Metro att de både vill behålla Systembolaget och införa gårdsförsäljning i svenska städer och på landsbygden. Det tillåter inte EU-rätten och har konstaterats i två statliga utredningar. Det handlar inte om att svenska lokalproducerade drycker är ett problem för folkhälsan utan om att Sverige inte får behandla svenska produkter bättre än andra. I så fall måste man öppna upp lika för alla aktörer, stora som små, utländska som svenska, i landsbygd och tätort.

Debattörerna skriver att Systembolagets sortimentsmodell hämmar deras skaparglädje. Jag beklagar verkligen att de känner så. Vi lyssnar gärna på konkret kritik och förslag på förbättringar. Hör gärna av er till oss.

Från de undertecknare som är leverantörer har vi i år sålt 460 olika produkter, till en total volym av 355 746 liter. Vi ser alltså ett stort intresse för hantverksöl bland våra kunder.

Sverige kan inte båda ha kvar kakan och äta den. Vi måste välja mellan vår framgångsrika alkoholpolitik, med Systembolagets ensamrätt, eller att överlåta detaljhandeln med alkohol på privata företag.

Magdalena Gerger, vd Systembolaget AB

klar

Artikellänk är kopierad

Magdalena Gerger
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro