ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Replik: Vårdpersonalen ska få bättre villkor att ge god vård

Anna Starbrink · 7 Maj 2018
Uppdaterad 7 Maj 2018
Nästa vecka öppnar länets nionde närakut. Snart är de tio. Sedan tolv. Vi ser redan hur de gör skillnad och avlastar akutsjukhusen, skriver Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdslandstingsråd Stockholms län i sin replik.

Nästa vecka öppnar länets nionde närakut. Snart är de tio. Sedan tolv. Vi ser redan hur de gör skillnad och avlastar akutsjukhusen, skriver Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdslandstingsråd Stockholms län i sin replik. Foto: Frida Rönnholm


Vården är i förändring. Resultaten bygger på de engagerade, kunniga och skickliga medarbetarna. Er måste vi värna och lyssna på. Annars blir det ingen god vård för patienterna, skriver Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdslandstingsråd Stockholms län i sin replik.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en replik på den här debattartikeln. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Det är högt tryck på sjukhusen och läget har blivit tuffare de senaste åren med färre och kortare lugna perioder. Vården behöver förändras. Vi jobbar hårt med att ge förutsättningar för det.

Vårdens lokaler byggs om och ut: nya avdelningar, operationssalar och större akutmottagningar på alla akutsjukhus. Men allra viktigast är personalen, och en fin arbetsmiljö handlar om mer än lokaler. Sjukhusen har en diger uppgift att rekrytera framför allt specialistsjuksköterskor. Om sjukhusen kunde öppna sina stängda vårdplatser skulle situationen se helt annorlunda ut. Det är när marginalerna inte finns som det tuffa läget känns mer och mer permanent.

Vårdens problem är inte enbart sjukhusens. Mer vård kan och ska utföras på vårdcentralerna, där husläkarna ska få en större roll för sina patienters vård. I specialistvård hos de många privata vårdgivarna inom vårdval. Och vid akut sjukdom – på våra nya närakuter för barn och vuxna.

LÄS MER
Debatt: Vi har snackat klart om stress

Vården är i förändring. Resultaten bygger på de engagerade, kunniga och skickliga medarbetarna. Er måste vi värna och lyssna på. Annars blir det ingen god vård för patienterna.

Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdslandstingsråd Stockholms län

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Starbrink
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro