ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Replik: Vi ordningsvakter är trötta på att bli knivhuggna för att ni inte tar ett nej i dörren

Oliver Meyner · 11 Nov 2017
Uppdaterad 11 Nov 2017
Ordningsvakten Oliver Meyner replikerar på Lorentz Tovatt och Hedda Berkesands (Mp) debattartikel.

Ordningsvakten Oliver Meyner replikerar på Lorentz Tovatt och Hedda Berkesands (Mp) debattartikel. Foto: Metro, Privat


Problemet med otrygghet i nattlivet är inte bevakningsföretagen, utan krogägarna med egen personal. Därför bör vi ordningsvakter ligga under Polismyndigheten och få statlig lön, skriver Oliver Meyner.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en replik på en debattartikel. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Lorentz Tovatt och Hedda Berkesands (Mp) debattartikel om ”maktmissbrukande ordningsvakter” väcker frågetecken bland oss som faktiskt jobbar där ute och det är på sin plats att klargöra vissa begrepp.

Problemet är inte bevakningsföretagen. Ägare med egen personal leder dessa i arbetet och det händer att ägaren försöker släppa in gäster som redan avvisats. Det har även hänt att de ”förbjudit” oss att ringa polisen vid överservering, då det inte ser bra ut med polisbesök. 

Vi har rapporteringsskyldighet samtidigt som vi vet att vi riskerar att få sparken av ägaren om vi inte gör som denne vill. Det blir en intressekonflikt. Eftersom vi är underställda polisen bör vi även ägas av den myndigheten och få statlig lön. Då löser vi problemet. Politiker äger makten att se till så att denna nödlösning inte blir permanent.

Vi är trötta på att bli skjutna och knivhuggna för att ni inte tar ett nej i dörren. Vi gör bara vårt jobb.

Oliver Meyner, ordningsvakt samt skyddsombud och förtroendevald, Hotell-och Restaurangfacket. Medverkar även i Kolbjörn Guwallius reportagebok: Ordningsvakter: nödlösningen som blev permanent

klar

Artikellänk är kopierad

Oliver Meyner
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro