ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Replik: Vi som säljer sex tycker inte likadant – lyssna på oss alla

Metro Debatt · 4 Jul 2018
Uppdaterad 4 Jul 2018
Vi finns, och vi hörs äntligen i dånet av den propaganda som förs för att man ska sluta lagföra våra förövare, skriver representater från #intedinhora.

Vi finns, och vi hörs äntligen i dånet av den propaganda som förs för att man ska sluta lagföra våra förövare, skriver representater från #intedinhora. Foto: Metro, Unsplash


Människor som säljer eller har sålt sex är inte en homogen grupp, skriver representanter från #intedinhora som svar på en debattartikel om att vi behöver lyssna mer på de som säljer sex.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en replik på den här debattartikeln. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Eric Worén skriver att man bör reflektera över att människor behöver lyssna på människor som säljer sex, och ändå visar han tydliga tecken på att misslyckas med det. Människor som säljer sex är inte en homogen grupp och alla åsikter får inte plats i brevet som skickades till Jämställdhetsmyndigheten.

quotation startVi är också trötta på distinktionen mellan “frivilliga sexarbetare” och “traffickingoffer”, framför allt eftersom det förminskar de olika typer av tvång som ofta ligger bakom prostitution; ekonomi, utanförskap och missbruk för att nämna några.quotation end

Det har förts fler diskussioner med myndigheten, bland annat med oss, #intedinhora, inblandade. #intedinhora är en organisation som samlar personer med erfarenhet av kommersiell sexuell exploatering i syfte att stärka våra rättigheter, öka medvetenheten i samhället och lagföra de personer som exploaterar och köper människors kroppar. Vi finns, och vi hörs äntligen i dånet av den propaganda som förs för att man ska sluta lagföra våra förövare.

 LÄS MER: Debatt: Herrlandslaget borde matcha sina löner med damerna

Vi är också trötta på distinktionen mellan “frivilliga sexarbetare” och “traffickingoffer”, framför allt eftersom det förminskar de olika typer av tvång som ofta ligger bakom prostitution; ekonomi, utanförskap och missbruk för att nämna några.

Eric Worén, lyssna gärna på oss som säljer eller har sålt sex. Men se då till att lyssna på oss alla.

Organisationen #intedinhora, @intedinhora på Instagram.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Debatt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro