ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Roland Poirier Martinsson: När jag var sju år utdelade lärare örfilar

Roland Poirier Martinsson · 16 Feb 2019
Uppdaterad 16 Feb 2019

Foto: Richard Kroll/TT


Roland fyller år och ser tillbaka på vad som hänt i Sverige de senaste 50 åren.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

I går fyllde jag femtiosju år.

När jag var sju år ringde det in efter rasten.När jag var sju år fick vi lavemang mot mask i magen.När jag var sju år hade ingen bikini.När jag var sju år hade statsministern suttit sedan 1946.När jag var sju år var det stängt på helgerna.När jag var sju år dirigerade poliser trafiken.När jag var sju år marscherade 100-tals i Åhus på 1 maj.

quotation startNär jag var sju år var Förintelsens offer unga.quotation end

När jag var sju år köpte vi fisk i hamnen.När jag var sju år var apelsinjuice för de rika.När jag var sju år fick man slå barn och gjorde det.När jag var sju år var nöjen förbjudet på Långfredagen.När jag var sju år hade vi gymnastikpåse.När jag var sju år lyste man till bröllop.När jag var sju år sade man kräfta, inte cancer.När jag var sju år fanns inga villor.När jag var sju år rökte man i bilen.När jag var sju år hade vi kristendom på schemat.När jag var sju år körde skrothandlare i Åhus häst och vagn.När jag var sju år var Anderssonskans Kalle bästa filmen.När jag var sju år fanns det ettöringar.När jag var sju år var Fiskargubben inte ironisk.När jag var sju år hade cyklar inga växlar.När jag var sju år fanns det raggare.

1969. Nixon välkomnar tillbaka astronauterna från den första månlandningen; Neil Armstrong, Michael Collins och Buzz Aldrin.
1969. Nixon välkomnar tillbaka astronauterna från den första månlandningen; Neil Armstrong, Michael Collins och Buzz Aldrin.

När jag var sju år fanns inga tjocka barn.När jag var sju år gav tandläkaren ingen bedövning.När jag var sju år fanns de som känt personer födda på 1700-talet.När jag var sju år vattenkammade vi oss.När jag var sju år hade de flesta upplevt 2:a världskriget.När jag var sju år var jude ett skällsord.När jag var sju år kom romer med häst och vagn och slog läger.När jag var sju år sade vi ut hela n-ordet.

När jag var sju år hade jag aldrig sett en mörkhyad person.När jag var sju år hade Sixten Jernberg nyss lagt av.När jag var sju år fanns industrisemester.När jag var sju år åt vi kråka till middag.När jag var sju år kände alla prästen.När jag var sju år läste jag Hjortdödaren.När jag var sju år var prästen överklass.När jag var sju år utdelade lärare örfilar.När jag var sju år var Förintelsens offer unga.När jag var sju år åt vi kött en gång i veckan.När jag var sju år hade inte alla bil.När jag var sju år räknades fläskben som kött.När jag var sju år var Långholmen ett fängelse.När jag var sju år. Det känns som nyss.

Roland Poirier Martinsson

Plus: Kungens oväntade omdöme om Vasaloppet.Minus: Den tröttsamma svenska utrikesdeklarationen.

klar

Artikellänk är kopierad

Roland Poirier Martinsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro