ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Rutinen i matbutiken är förstörd

Fredrik Backman · 11 Nov 2012
Uppdaterad 11 Nov 2012

klar

Artikellänk är kopierad

Hej Konsumentombudsmannen. Det är jag igen. Jag läste om köttfärsfusket och pimp my fläskfilé-skandalen. Och jag ska bara säga att jag är faktiskt Kvällsöppet-upprörd med dialekt över att ni inte sätter stopp för den vidrigaste vilseledningen av svenska konsumenter.

I går kom jag till min matbutik och då hade de möblerat om. Igen! Ska jag behöva tolerera det i Sverige 2012? Jag hittar i-n-g-e-n-t-i-n-g nu. Det är två års rekognosering för att få till det perfekta flowet från ingång till kassa åt helvete! De har satt peston och tapenaden på olika ställen nu. Fattar ni? Det är ju samma sak! Det är som zucchini och de där andra två!!! 

Jag vet inte ens vilken kassa jag ska betala i längre. I scannasjälvkassan står man bakom en gul linje tills två snubbar med plasthandskar vinkar fram en, det är värre än säkerhetskontrollen på flygplatsen. Och sen skriker maskinen ”Den här varan måste godkännas av personalen!” och så ska man stå där med sitt Red Bull-flak och skämmas. Och så vill man inte att de ska tro att man har ”problem” så man mumlar ”jag dricker jättemycket sprit” och nickar bedjande åt maskinen.  

Och de andra kassorna? En är snabbkassa och en är för post och en är ”lunchkassa: Max fem varor eller färre”. Vilket psyko äter lunch på färre än fem varor? 

Och sen sätter de godiset vid kön. Godis ska placeras i egen gång med snacksen och läsken, så att man kan titta på den som kommer in där och tänka ”fuck you, du är också här, du har ingen rätt att döma mig”. Lägger sjukhuset väntrummet för könssjukdomsmottagningen bredvid Pressbyrån eller? Nä. Men här ska jag stå som nån himla Sats-plansch bara för att jag har skumbananstisdag. Tror han med Naturgodis-påsen att han är bättre än jag eller? ALLA vet att den är full av kokosgrejerna! För vet du vad du hade köpt om du ville plocka de där nyttiga nötterna utan yoghurtöverdrag? Nötter! Det här är värre än när de ställde Ben & Jerry’s-kylen så att man blockerade kesokylen när man öppnade dörren. Så att kesomänniskorna fick stå där och bara ”nänä, välj du i lugn och ro, jag väntar”. De trevliga små asen.

Börja inte ens om korven. Det fanns en tid när man hade korv på en plats. Nu har de ölkorv på ett ställe och salami på ett annat. Ska jag gå runt här på tipsrunda? Gick Theseus förbi här på vägen till charken och var rädd att inte hitta tillbaka eller? Är det rimligt efter all tid jag har investerat i den här relationen? Va? Och ni bara ”men gå till en annan då”. Jag 31 år gammal! Jag har barn! Jag är fan inte redo för att börja dejta igen. 

Så nu löser ni det här, Konsumentombudsmannen. För i mitt Sverige möblerar man faktiskt inte om i vanligt folks matbutiker hur fan som helst. Det ska ni ha klart för er.

 Det är inte lika. + Samma

 Det är inte samma!!!– Lika

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Backman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro