ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Så här debatterar du i Metro

Soraya Hashim · 31 Jan 2017
Uppdaterad 27 Maj 2019
Välkommen att skicka in din åsikt till Metro debatt som styrs av debattchef Soraya Hashim.

Välkommen att skicka in din åsikt till Metro debatt som styrs av debattchef Soraya Hashim. Foto: Simon Krona


Vi vill publicera texter från både erfarna debattörer och politiker och nya röster som lyfter vardagsfrågor som ligger dem nära hjärtat. Varmt välkommen att skicka in din text! Här nedan får du lite tips längs vägen på hur du ökar dina chanser att få din debattartikel, replik eller insändare publicerad hos oss.

klar

Artikellänk är kopierad

pil
Tänk på:

– Vi publicerar endast åsiktstexter om de inte har eller ska publiceras i någon annan tidning.– Inskickade bidrag kan komma att publiceras både på vår hemsida och i vår papperstidning.– Vi läser alla inskickade debattartiklar och återkommer vid intresse. Välkommen att skicka ditt förslag till [email protected]– Vi publicerar bara debattartiklar med namn och bild på artikelförfattaren. Föredrar du att vara anonym så är du välkommen att skicka in en insändare istället till [email protected]

Ibland bryter vi mot våra egna regler när vi tycker att det gagnar debatten.

Tips för att öka chanserna att bli publicerad:

1. Metros målgrupp är bred och det är viktigt att varenda läsare får chans att hänga med i texten oavsett hur mycket förkunskap de har om ämnet. Så var tydlig och pedagogisk i texten. Förutsätt till exempel inte att alla har koll på hur en process går till, utan förklara den.

2. En tillgänglig, inkluderande och engagerande ton i texten håller kvar de flesta läsarna hela vägen till sista punkt och får generellt mycket större genomslag.

3. Debattartiklar i Metro är mellan är 2500-3000 tecken inklusive mellanslag.

4. Det är viktigt att skilja på dina åsikter och erfarenheter – och fakta. Om du skriver med faktapåståenden så vill vi ha källhänvisningar i form av länkar så att vi kan dubbelkolla uppgiften. Detta är vi väldigt noggranna med.

5. Skicka med bilder på alla som undertecknar texten samt namn på fotograf. Bilderna ska vara i färg och ansikten ska synas tydligt.

6. Vi har alltid en faktaruta om debattören i samband med debattartikeln. Där brukar det stå information i stil med ålder, ort, sysselsättning eller liknande. Så skicka med tre-fyra punkter om er som undertecknar eller organisationen ni representerar.

7. Ett inlägg i samhällsdebatten kan så klart se ut på många olika sätt. Det behöver inte alltid vara ett visst antal tecken skrivna i en särskild form. Därför öppnar vi mer än gärna upp för dig som hellre uttrycker dig på andra sätt så att du också kan dela med dig av era åsikter i Sveriges största nyhetstidning – oavsett om du föredrar att skriva, fota eller rita din synpunkt.

8. Om du är under 18 år så behöver vi skriftligt godkännande från dina vårdnadshavare samt telefonnummer till dem.Välkommen att skicka ditt förslag på debattartikel till [email protected] (skicka även med ditt telefonnummer så att vi kan nå dig snabbt om det behövs).

Så här fungerar repliker i Metro Debatt:

– En replik i Metro är på max 1200 tecken inklusive mellanslag och kan komma att publiceras både på vår hemsida och i papperstidningen.

– Repliken ska i sin åsikt gå på tvärs mot debattartikeln den svarar eller bidra med ett nytt perspektiv.

– Även här är det viktigt att skilja på dina åsikter och erfarenheter – och fakta. Om du skriver med faktapåståenden så vill vi ha källhänvisningar i form av länkar så att vi kan dubbelkolla uppgiften. Detta är vi väldigt noggranna med.

– Den som har skrivit den första debattartikeln och som nu har fått en replik får slutreplikera på 1200 tecken inklusive mellanslag, efter det drar vi ett streck i debatten.

– När du skickar din replik, se till att även skicka med en bild på dig själv och skriv med ditt telefonnummer. Ditt nummer kommer inte publiceras, men kan behövas om vi måste nå dig snabbt.

– Inskickad replik garanterar inte publicering.

Välkommen att skicka din replik till [email protected]

Så här fungerar insändare i Metro:

– En insändare i Metro är mellan 200-1200 tecken inklusive mellanslag.

– Inskickat inlägg garanterar inte publicering och kan komma att publiceras både på vår hemsida och i vår papperstidning.

– Ange signatur som du vill använda (här får du alltså vara anonym).

– Uppge namn och adress även om du använder signatur.

– Inlägg kan komma att redigeras.

– Vi publicerar endast insändare inskickade av privatpersoner. Företag och organisationer hänvisas till Metro Debatt.

Välkommen att skicka in din insändare till [email protected]

klar

Artikellänk är kopierad

Soraya Hashim
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro