ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Så slipper vi problemen med spice

jangi · 3 Nov 2014
Uppdaterad 3 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Signaturen Jangi vill avkriminalisera marijuana, som skribenten menar är säkrare än spice.
Signaturen Jangi vill avkriminalisera marijuana, som skribenten menar är säkrare än spice.Foto: AP/TT

Skribenten ”Jangi” har åsikter om den väldigt omtalade drogen spice som just nu sprider sig som en löpeld i landet. Händelser kring substansgruppen spice har på senare tid uppmärksammats i media. 

Att lagstifta mot spice är en typisk katt-och-råtta-lek: en ny upplaga produceras då den nuvarande görs olaglig. För­delen med spice är att det kan brukas lagligt, medan nackdelen beskrivs utförligt i media: det är hälsofarligt. Då detta stillestånd förblir så tvingas vi blicka i en annan riktning. 

Relativt till sin syntetiska motsvarighet, spice, anser jag att marijuana är att föredra. Genom att avkriminalisera bruket av marijuana kan vi uppmuntra människor att välja det säkra framför det osäkra. Till vilken nytta är lagen om människor dör för att följa den?

klar

Artikellänk är kopierad

jangi
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro