ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Sätt stopp för svordomar i tv

Åke · 3 Nov 2014
Uppdaterad 3 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Dags för tv-kanalerna att ta time out och se över sina policys för svordomar, tycker Åke.
Dags för tv-kanalerna att ta time out och se över sina policys för svordomar, tycker Åke.Foto: Alamy

Hela Sverige svär – ja, det kan man tro när man ser teve numera. Man kan knappt hitta ett program utan svordomar . Programledare svär, paneler och deltagare i tävlingar gör det. 

Senast i finalen av programserien ”Hela Sverige bakar” upplevde jag att deltagarna svor i stort sett varje gång de skulle ge en kommentar.

Många, i likhet med mig, tycker det är obehagligt med detta svärande, och vi kan inte värja oss om vi inte avstår från program som vi i övrigt gillar. 

Men måste det bli vårt val? 

Tv-kanalerna behöver se över sin policy när det gäller svärandet. Försvara er inte med att ni följer språkutvecklingen i samhället. Ni ska vara exempel på ett gott språkbruk.

klar

Artikellänk är kopierad

Åke
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro