ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Sex vanliga misstag vid lönesamtal

Nina Jansdotter · 31 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Du är inte tillräckligt förberedd: ”Jag kommer nog på något under tiden” är ingen bra strategi. Avsätt tid i almanackan i god tid innan så slipper du panikförberedelse.” • Dina argument är för platta: Spetsa dina tre tyngsta argument med konkreta resultat där du visar upp ”hårda fakta” som siffror, procent och måluppfyllnad. • Du glömmer att lyssna: Om du lyssnar minst lika mycket som du talar kommer du att märka vilka argument som går hem och vilka som faller platt. • Du blandar in din privatekonomi: Chefen är knappast intresserad av dina privata utgifter så undvik därför argument av typen ”jag har dyra studieskulder”. • Du kör ditt eget race: Goda löneförhandlare skapar ”vinna-vinna-stämning” för de vet att en förhandling är lyckad när båda parter känner sig nöjda med resultatet. • Du hotar med uppsägning: Du förlorar ofta din trovärdighet om du inte hoppar av om chefen ändå inte höjer lönen.

klar

Artikellänk är kopierad

Nina Jansdotter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro