ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Ska vi välja sex över pengar?

Mer sex till svenskarna · 24 Okt 2014
Uppdaterad 24 Okt 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Dagens insändarskribent funderar över vad som är viktigast i livet – att jobba och därmed få bättre förutsättningar för ett bra liv, eller att prioritera relationerna och låta kärleken styra.

​Utmattning kan drabba vem som helst med depression och utbrändhet. Ja, det är klart, i Sverige jobbar vi nästan alla åtta timmar varje dag. Minskar vi ner eller drar ner på dessa timmar förlorar vi inkomst samt får mindre pensionspengar att leva på i äldre dar. Det är klart att man kan bli utbränd och utmattad efter åtta timmars arbetsdag, en del kanske också jobbar oregelbundna timmar eller har lön på provision. Det är klart att vi svenskar vill ha mer närhet, kramar och sex, vilket det inte blir så mycket av när vi är trötta, utmattade efter jobbet. Vad ska vi då dra ner på som tar sådan energi i ens liv? Ska vi dra ner på jobbet och minska ner på antalet timmar att jobba? Då får vi naturligtvis mindre pengar att leva på. Ska vi prioritera bort jobbet för att få vara mer med våra älskade familjemedlemmar eller vår käraste som vi vill ha mer tid och glädje med? Kanske bara jobba fyra timmar per dag och älska mer? Då kanske vi får så lite pengar att vi måste gå till socialen i slutändan.

klar

Artikellänk är kopierad

Mer sex till svenskarna
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro