ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Skapa en folkrörelse för vardagshyfs

Alex · 24 Okt 2014
Uppdaterad 27 Okt 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Alamy

Svar till ”Därför kan jag inte se film på bio”. Även jag har utländsk bakgrund och jag håller med om allt du skriver. Jag blir också förvånad över att svenskar inte säger ifrån när någon uppför sig illa. Det verkar som om många svenskar av bekvämlighet eller konflikträdsla (ibland ett finare ord för feghet) inte säger ifrån, utan överlåter det till andra. Visst finns det situationer när man bör avstå från att tillrättavisa på grund av sin egen säkerhet, men det gäller inte alltid. När det sedan gäller hövlighet, så verkar det som om de små men viktiga orden ”ursäkta” och ”tack” är på väg att försvinna ur många svenskars ordförråd. Tänk också på att vanlig hövlighet och hänsyn fungerar i hela världen. Det verkar som om det behövs en folkrörelse för vardagshyfs i Sverige. 

LÄS SVARET: "Egentiden går ut över barnen"

klar

Artikellänk är kopierad

Alex
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro