ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Skicka en kärring till Bryssel!

Hillevi Wahl · 26 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Gubbar, gubbar, gubbar. Överallt gubbar, gubbar som hoppar, gubbar som pratar, gubbar som flänger mellan Bryssel och Strasbourg, gubbar som gör hela Europa till en mörkt kostymgrå massa. Det är för många gubbar i EU-parlamentet, helt enkelt. De ligger som ett stort köttberg över hela Europapolitiken. Och blockerar en stor del av de kvinnliga hjärtefrågorna.

I parlamentet är det 70 procent män och i ministerrådet 96 (!) procent.  Vem som helst kan fatta vad det gör med frågor som fri abort, människohandel, sexslaveri eller jobbet med att få fler kvinnor på maktpositioner i samhället.

Så gå och rösta i EU-valet och kryssa en kvinna!

Det finns massor av kompetenta kvinnor att välja bland. Här är mina favoriter – starka kvinnor som kommer att göra skillnad i EU-parlamentet:

Marit Paulsen (FP) – Sveriges coolaste och mest pålästa krutkärring. Kvinnan som gav det sunda förnuftet ett ansikte. Ständigt med fötterna stadigt i jorden.

Isabella Lövin – (MP) kvinnan bakom debattboken ”Tyst hav – jakten på den sista matfisken” som fått Stora journalistpriset. En fena på allt som rör hav och fiske. Världshavens bästa försvarsadvokat.

Barbro Westerholm (FP) – queerfamiljernas största tillskyndare. Med stort hjärta för alla som hamnar lite utanför i samhället, och en bred kompetens när det gäller barn, gamla och hbtq-frågor.

Lena Ek (C) – kämpar envist för det gröna, ekologiska, jämställda samhället. Och för ett fritt och öppet internet.

Anna Hedh (S) – ung eldsjäl med ett stort jävlar anamma, vill inte ge för mycket makt till Bryssel. Slåss mot sexhandel, prostitution och för en solidarisk alkoholpolitik.

Hillevi Larsson (S) – slagkraftig lundensare som kanske mest är känd som vår vassaste motståndare till monarkin och dess patriarkala familjesystem. ”Omodernt!” säger Hillevi. (Vi håller med.)

Gudrun Schyman (FI) – retorikens drottning. Kvinnan med nio liv. Är det någon som kan sätta en blåslampa i häcken på gubbsen i EU så är det hon.

Anna Maria Corazza Bildt (M) – nej, jag skojade bara.

Valet är ditt. Huvudsaken är att det blir en kvinna. Så greppa ditt röstkort och en giltig id-handling och skicka en kärring till EU!  + Hans Rosenfeldt, bästa programledaren någonsin i ”Ring så spelar vi”.

– Vid åtta av tio misshandelsfall är alkohol inblandat. Stoppa alkovåldet.

klar

Artikellänk är kopierad

Hillevi Wahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro