ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Skippa Å, Ä och Ö

Claes Runheim · 9 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Först en önskan/order gällande språket i svensk etermedia. Måhända är det fler än jag som såhär en bit in på 2000-talet är aningen trött på bokstäverna Å, Ä och Ö. Eller kanske snarare på A och O. A och O borde nämligen vara att just använda bokstäverna Å, Ä, Ö istället för A och O i dagligt tal. Låter det förvirrat? Knappast, mer glasklart kan det inte det inte bli. Jag tror att vi är mer än mogna för just den förändringen.

Tiden är inne för att skippa uttryck som are2007.com, tvarsnytt.se, ostergotland.nu och inte minst forkvall.se. Det känns som att flera än ALLA vet att nätets hemsidor fungerar dåligt med å, ä och ö. Om det nu finns någon som inte har uppfattat det ännu behöver vi nog inte bry oss. Risken att de försöker surfa in på en adress med prickar och ringar över bokstäverna är inte stor. De personerna odlar nog krasse eller krusbär istället. P3-övergång, apropå Förkväll. Det känns som att programmet har blivit programmet som folk älskar att titta på för att reta sig på. Nu när Alexandra Pascalidou gjort entré och blivit rejält varm i kläderna har det blivit ännu mer hatkärlek. Hon vill vara med, vara duktig, ta plats och bli bästis med alla. På något sätt liknar hon en förstaklassare som har ett äpple med sig till fröken varje morgon och räcker upp handen på precis allt. Det är tveksamt om hon blir bästis med alla, men hon är nog bra för ratingen.

Ny P3-övergång, apropå att ta plats. Tack Kristian Luuk för att du har mod och för att Sveriges television vågar ge dig plats. Självfallet fick Luuk kritik för sin humor i Melodifestivalen. Självfallet tyckte Svensson att det var alldeles för smalt och alldeles för lite buskis över det som skulle vara roligt. Sverige tycks alltid sukta efter lösskägg, peruker och pruttkuddar. Så fort det finns en djupare tanke med humorn blir det svårt och krångligt. Så återigen Kristian, tack för att du vågar ta chansen i det största programmet av alla. Vi är många som jublar.

Apropå jublar, en P3-övergång igen. Det är inte många som jublar över Zlatans nej. I landslaget ska man ställa upp. Det gäller att betala tillbaka. Så lyder de upprördas argument. Själv förstår jag inte det resonemanget. Naturligtvis vill jag att Ibra ska spela i landslaget, men om han inte har någon lust så har han inte. Han väljer själv och han är inte skyldig någon någonting. För mig är han Kung i alla fall. Kanske till och med ännu mer Kung när han hela tiden vågar gå sin egen väg.Till sist en politisk undran. Vad är det som driver Mona Sahlin att till varje pris vara den personen som ska leda socialdemokraterna i framtiden? Drivs hon av en vilja att förändra Sverige? Eller drivs hon av en vilja att förändra Sveriges bild av hennes person? Bara hon själv vet svaret, men om det är så, att det till största delen handlar om personlig revansch är nog socialdemokraterna illa ute. + André Pops i VM-studion i Åre. Utan manér, med rak och enkel leverans.– Peter Jonsson i VM-hörnan i Antholz. Känns inte riktigt som rätt man på rätt plats ….

klar

Artikellänk är kopierad

Claes Runheim
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro